• 15

Jedan dan u akva parku nas košta papreno: Porodica izdvaja i do 15.000 RSD samo za karte

Iako su neki zabavni kompleksi vremenom bogatili svoju ponudu, dok je tražnja u skladu sa tim rasla, mnogi su mišljenja da su visoke cene ipak preterane za naš standard

  • 15
Akva park Arandjelovac

Akva park u Aranđelovcu / Printskrin: Youtube/ Paul Talpeanu

Sada kada je veći deo građana "primoran" da odmor provede u Srbiji, iako je možda početkom godine planirao odlazak na more, naše turističke destinacije dobile su na značaju, a gazde hotela, apartmana, lokala i akva parkova koriste tu priliku.

Da li će se ponoviti sezona 2020 naredne godine? Teško, pa je stoga njima ovo idealna prilika da zarade mnogo novca, praktično "preko noći". U samo nekoliko meseci, razna mesta po Srbiji posetiće rekordan broj ljudi, domaćih gostiju, koji su prethodnih leta masovno ostavljali novac u stranim zemljama.

Ovih dana su nam posebnu pažnju privukli (polu) privatni bazeni i akva parkovi. Ko je posetio akva park u Aranđelovcu pre nekoliko godina, kada je on i počeo sa radom, dobro se seća da su cene bile pristupačne. Međutim, situacija je sada drastično drugačija, tačnije od 2018. kada je on dostupan samo gostima hotela "Izvor" i onima koji kupe SPA&Wellness kartu.

Prema zvaničnom cenovniku, koji možete preuzeti na sajtu ovog akva parka, dnevna karta za odrasle košta 5.000 dinara, a za decu od tri do 12 godina - 2.500 dinara.

To znači da će jedna porodica od četiri člana, sa decom starijom od tri godine, ulaz za jedan dan boravka u akva parku Aranđelovac - platiti čak 15.000 dinara.

Ovo je verovatno najprodavaniji tip karte, mada možete uzeti i mesečnu kartu za 300 evra (odrasli), odnosno 150 evra (deca od tri do 12 godina). Tu su dalje i dvomesečne i šestomesečne ulaznice. Ono što bi donekle moglo da opravda ovako visoku cenu ulaznice jeste bogata ponuda: osim bazena, možete koristiti rusku banju, parno kupatilo, bio saunu, teretanu, relaks sobu, igraonicu.

Ako vas put dovede do popularnog akva parka u Jagodini, proći ćete dosta jeftinije. Ipak, ne treba zaboraviti da govorimo samo o jednom danu odmora i da se cena odnosi samo na ulaznicu, a dodatno vam treba novac za hranu i piće.

Celodnevna karta za odrasle u ovom akva parku iznosi 500 dinara, a za decu do 12 godina - 300 dinara. Ako ponovimo računcu, ista porodica će ovde platiti 1.600 dinara, što je značajno jeftinije. Negde između ove dve ponude su bazeni u hotelima Kopaonik i Jelak. Za prvi - dnevna karta košta 1.000 dinara, a za drugi - čak 2.000 dinara, ali treba imati u vidu da je hotelska usluga po pravilu skuplja.

Poslednjih godina je posebnu pažnju privukao i akva park Petrolend u Bačkom Petrovcu. Od Beograda je ovo mesto udaljeno dobrih 118 km, pa možda nije najbolje rešenje za Beograđane. Osim što nećete stići tako brzo do željene destinacije za kupanje i sunčanje, moraćete da izdvojite značajnu svotu novca za gorivo.

Dnevna ulaznica za Petrolend, za odrasle, košta 1.100 dinara radnim danima, a 1.350 dinara vikendom. Deca do 90 centimetara visine ne plaćaju ulaz, baš kao što je slučaj i sa bazenima u Jakovu, koji su Beograđanima, na primer, mnogo bliži.

A kada pričamo o Klubu S (Jakovo), cene izgledaju ovako: dnevna karta je 700 dinara, a subotom i nedeljom - 900 RSD. Možete da kupite i ulaznicu za pola dana, tačnije za period posle 15h, kada su ulaznice 500, odnosno 600 dinara.

Deca do 90 cm visine ne plaćaju ulaz, a ona koja su visoka između 90 i 150 cm, radnim danom plaćaju ulaz 400 (300 za pola dana), odnosno 500 dinara - vikendom. Možda vam bude isplativija i varijanta porodične karte, koja košta 1.800 dinara za ceo radni dan, i 2.300 vikendom (dvoje odraslih i dvoje dece).

Onima su juga Srbije će možda biti zanimljiv akva park Doljevac, koji je počeo sa radom još 15. juna. Osim bazena, za decu i odrasle, obezbeđene su ležaljke i baldahini, a tu su i kafić, prodavnica, restoran, fitnes centar, igralište, parking za 600 kola.

Dobra vest je da su u ovom akva parku cene iste kao i prošle godine: celodnevna ulaznica za odrasle košta 310 dinara, a za decu uzrasta od 7 do 12 godina - 210 dinara. Poludnevna karta važi posle 14h, i tada košta 210 (odrasli) i 160 RSD (deca). Za decu do 7 godina starosti, ulaz je besplatan.

Video: Otvoreni bazeni na Tašmajdanu od danas ponovo rade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duško

    14. avgust 2020 | 12:13

    Živim u Australiji,gde je plaćanje za akva park (mnogo veći nego kod nas) $ 85.00 za godinu dana!! Ne mogu verovati koliko je kod nas skupo!!

  • Smor

    14. avgust 2020 | 16:09

    Arandjelovac bas nista ne nudi. Uopste nije turisticko mesto,a deru do koske. Sramota. Ne bih tamo isla ni besplatno

  • Vic

    14. avgust 2020 | 16:39

    Ulaze supružnici u sexy shopu i traže bič.Prodavacica kaze ima i kosta 5000rsd,oni se pogledaše i kažu joj:E pa za te pare će se tepamo sa mokre novine...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>