• 11
 ≫ 

Koliko zaista vredi nacionalno srebro? "Telekom Srbija mogao bi da ode na 4 milijarde evra"

 ≫ 

Poslovni rezultati idu u prilog tome da kompanija, koja se smatra nacionalnim srebrom, uveća tržišnu vrednost na 4 milijarde evra, rečeno je na današnjoj konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati kompanije

  • 11
kompjuter, mobilni, aplikacije, telefon

Shutterstock

Po svim projekcijama koje imamo, a koje se odnose na finansijske izveštaje,  i po nivou duga, Telekom Srbija će do 2023. godine vredeti minimalno 4 milijarde evra, rekao je kooridnator za internet i multimediju Telekom Srbija Vladimir Lučić na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, imajući u vidu dalje planove, i to da će kompanija poslovati u više zemalja, moguće je da ta vrednost bude i veća.

- Činjenica je da mi držimo 20 odsto akcija, može se tvrditi da i sada Telekom Srbija vredi više od dve milijarde evra - naveo je on.

Lučić je naveo da je prihod pomeren na sektore koji više nisu rizični, zbog toga, najjednostavnije tumačenje dobiti, i vrednosti akcija, bez obzira što je bio težak investicioni ciklus, kompanija je uspela da uveća svoju vrednost.

- Faktički za manje od dve godine smo investirali u akvizije, mrežu i stvaranje novog TV sadržaja. I pored toga, pored razvoja uspeli smo da sačuvamo nivo zaduženosti, odnosno da ona bude u evropskom proseku - rekao je. Odnosno, "da budemo na nivou koji se smatra ''normalnom'' zaduženosti jedne telekomunikacione kompanije".

Telekom je ostvario u 2019. godini, rekoradan broj korisnika servisa od 10, 4 miliona korisnika, istorijski rezulat po pitanju prihoda od 133, 7 milijardi dinara, što je 7 odsto bolje nego 2018. Naša operativna dobit skočila je za 25 procenata - naveo je generalni direktor te kompanije Predrag Ćulibrik.

Video: Lučić: Telekom će po projekcijama 2023. vredeti 4 milijarde evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Nole

    14. avgust 2020 | 13:41

    Pa napadi na uspesne kompanije u Srbiji postao je oprobani scenario u slabljenju ekonomije jedne zemlje i to svi znaju ali sene libe da podmetanjima i lazima opet i iznova pokusavaju.Mislim da je Srbija dovoljno pametna da ne naseda na ovakva podmetanja,mada medj nama ima i takvih koji bi irodjenu majku prodali radi licnog interesa.

  • BralE

    14. avgust 2020 | 16:32

    Bolje napišite, da je ovo jedna od malobrojnih nacionalnih kompanija! Sve druge su već uništene i prodate za bagatelu!

  • Zeljko

    14. avgust 2020 | 20:41

    Kao bivsi rukovodilac u Telekomu, ne verujem da vredi vise od cetvrtine navedene cene, a da ce da "ode na dobos" stvar je samo momenta

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>