• 1

Verovatno jedini direktor koji je dolazio na posao svaki dan od početka pandemije

Želeo je da njegovi zaposleni znaju da je okruženje u kojem rade bezbedno. Mark Šnajder je u kompaniji Nestle od 2017. godine

  • 1
Mark Schneider, Neste Mark Šnajder / Printskrin: Youtube/Nestle

Generalni direktor kompanije Nestle, Mark Šnajder, nedavno je dao intervju za magazin Fortune i tom prilikom otkrio da je od prvog dana proglašenja pandemije Covid-19 odlazio na posao.

Naime, to je činio između ostalog zato što je hteo da njegovi zaposleni vide da je okruženje u kojem rade svaki dan - bezbedno. 

- U martu sam obišao neke Nestle fabrike u Švajcarskoj. Proveo sam tamo neko vreme da bih i sam naučio kako je najbolje raditi, ali i da bih objasnio našim radnicima, koji su na prvoj liniji odbrane od korone, da ako smo im već rekli da je ovo sigurno mesto, da ću onda i ja biti tu sa njima - kaže on.

Kako je dalje naveo, nije želeo da ih "smiruje" iz svoje udobne kancelarije, već da bude sa njima u proizvodnji, jer veruje da je fabrika bezbedna. Njegova politika poslovanja i upravljanja zasniva se na komunikaciji i poverenju.

Kompanija Nestle nije zatvarala svoje sedište u gradu Veve, a nije koristila ni pomoć vlade. Šnajder kaže da je svaki dan uredno dolazio na posao i poštovao sve procedure ulaska. Tamo gde su morali da zatvore fabrike, zbog restrikcija, kompanija je radnicima plaćala odsustvo.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    14. avgust 2020 | 23:48

    U SVICI DIREKTORI I MENADZERI VELIKIH FIRMI IMAJU VELIKE PLATE I PREMIJE ALI SAMO AKO OSTVARE VELIKI PROFIT I ZATO SVI RADE PO 16-18SATI DNEVNO A U SUPROTNOM DOLAZI DRUGI KOJI TO MOZE!!! U SVICI SE RADI I ZARADJUJE !!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>