• 0

Sećate se bečkog autobusa-hotela? Noćenje u njemu je besplatno, a ovo su detalji prijave

Autobuska "laboratorija" nudi kreativne aktivnosti za posetioce - crtanje razglednica, pravljenje stolica, kuliranje u busu, kao i zajedničko izvođenje muzike

  • 0
beč, autobus-hotel Projekat "Treba mi mesta" je osmislila Karin Harater, kao platformu za istraživanje i boravak u javnom gradskom prostoru / Foto: IBP Team

Do kraja avgusta svi zainteresovani posetioci Beča mogu da provedu noć u "autobus-hotelu", u okviru eksperimentalnog projekta alternativnog uređenja javnog prostora.

U sklopu "Gürtelfrische WEST"-a, koji se između ostalog bavi i preispitivanjem definicije javnog prostora, preuređeni linijski autobus provešće tri nedelje na uglu ulica Felberštrase i Štolgase u Beču, a radoznali građani i turisti biće u mogućnosti da prenoće u njemu.

Autobuska "laboratorija" nudi kreativne aktivnosti za posetioce - crtanje razglednica, pravljenje stolica, kuliranje u busu, kao i zajedničko izvođenje muzike.

Prethodno prijavljivanje za ovaj deo programa nije neophodno i ulaz je slobodan za sve posetioce.

Projekat "Treba mi mesta" je osmislila Karin Harater, kao platformu za istraživanje i boravak u javnom gradskom prostoru, a podržali su ga 7. i 15. okrug, Agencija za mobilnost grada Beča i institucija "KÖR Kunst im Öffentlichen Raum", u kojoj na projektima sarađuju arhitekte, umetnici i urbanisti.

beč, autobus-hotel Autobus-hotel je otvoren do kraja avgusta / Foto: IBP Team

Autobus-hotel je otvoren svakog dana od 10 do 22h, i biće na raspolaganju do 30. avgusta 2020. godine. Za noćenje u njemu zainteresovani mogu da se prijave na office@laeb.at. Postoji mogućnost prijave za jednu ili dve osobe, kao i za celu porodicu.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis/eurocommpr.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>