• 0
 ≫ 

Novi konkurs za studente: VTI traži mlade stručnjake, njih 55 u ovoj godini

 ≫ 

Poslednjih godina, u Vojnotehnički institut primljeno je 69 mladih istraživača

  • 0
studenti

Traži se mlad stručni kadar / Foto: Shutterstock, A. Nalbantjan

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je raspisalo konkurs za dodelu 34 studentske stipendije u školskoj 2020/2021. godini, za 14 studenata master i 20 studenata osnovnih akademskih studija.

Konkurs je raspisan za studente osnovnih akademskih studija četvrte godine fakulteta iz oblasti mašinstva i studente treće ili četvrte godine fakulteta iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva.

Konkursom je predviđeno da stipendisti po završetku studija dobiju zaposlenje u Vojnotehničkom institutu.

Zbog veoma nepovoljne starosne strukture zaposlenih u Vojnotehničkom institutu, Ministarstvo odbrane je u poslednjih nekoliko godina uvelo mere za značajno podmlađivanje istraživačkog kadra, s akcentom na realizaciju javnih konkursa za prijem u radni odnos na neodređeno vreme, kao i stipendiranja studenata završnih godina fakulteta.

Ministarstvo odbrane je u školskoj 2019/20. godini realizovalo konkurs za studentske stipendije, na osnovu kojeg je potpisano 20 ugovora za jednogodišnje i dvogodišnje stipendiranje.

Od toga je 11 ugovora za jednogodišnje stipendiranje - pet studenata sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, dva sa Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, jedan sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, tri sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i devet ugovora za dvogodišnje stipendiranje studenata sa Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Poslednjih godina u Vojnotehnički institut primljeno je 69 mladih istraživača, a tokom 2020. godine biće primljeno još 55 mladih istraživača, po konkursu iz februara ove godine.

Vojnotehnički institut jedan je od stubova razvoja naoružanja, vojne opreme i proizvoda visoke tehnologije u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>