• 0
 ≫ 

Internet prodaja cveta: Rusi mnogo više kupuju onlajn, ali im je korona promenila još navika

 ≫ 

Rusi kupovali onlajn tri puta više tokom pandemije korona virusa, a istraživanja pokazuju da je korona promenila još jednu naviku kod njih - počeli su da štede

  • 0
isplata, kupovina, kreditna kartica, kreditne kartice, onlajn, e-kupovina, ekonomija, biznis, Plaćanje preko interneta Foto: Shutterstock

U Rusiji je u prvoj polovini 2020. godine broj kupovina na Internetu, usled pandemije korona virusa, bio tri puta veći nego u istom periodu 2019. godine.

Prema podacima banke Ruski standard, koja ima jednu od najraširenijih mreža u zemlji, u prvih šest meseci ove godine Rusi su klasičnu kupovinu u prodavnicama lako zamenili onlajn kupovinom. Analiza transkacija na karticama, prilikom kupovine preko Interneta, pokazala je da se njihov broj upoređen sa istim periodom 2019. godine utrostručio, piše Tanjug.

U isto vreme, Rusi su bili štedljiviji prilikom kupovine, pa je prosečan račun za kupovinu preko Interneta smanjen 22 odsto i iznosio je 1.673 rubalja.

Prema istraživanju, u prvoj polovini 2020. godine udeo Interneta u ukupnom obimu kupovine iznosio je 67 odsto, dok je u istom periodu 2019. godine bio samo 32 odsto, prenosi agencija TASS.

Rusi su ove godine svoj novac trošili najviše u prodavnicama odeće, gde je prosečni račun bio 2.273 rubalja i u supermarketima, gde je prosečan račun iznosio 2.267 rubalja.

Podaci pokazuju da je sa poboljšanjem epidemiološke situacije potrošnja počela da se povećava, pa i preosečan račun u oblasti e-trgovine.

Tako je ukidanje restriktivnih mera kao rezultat imalo povećanje prosečnog računa prilikom kupovine na Internetu u junu i to osam odsto u odnosu na april i 13 odsto u odnosu na maj. Tako su prosečan račun Rusa u junu prilikom kupovine preko Interneta bio 1.755 rubalja, koliko je iznosio i u januaru ove godine.

Video: Onlajn sastanak? Može ali da i ja čuvam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>