• 5

Poslodavci ne moraju da daju ni dinara mimo onoga što daje država za mlade: "Mogu da zadrže kadar"

Nismo obavezali privredu u tom smislu, ali verujem u to da je poslodavcima u interesu da nađu mlade i kvalitetne kadrove

  • 5

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da u okviru projekta "Moja prva plata" poslodavci nisu u obavezi da daju mesečnu nadoknadu, mimo 20.000 i 24.000 dinara koje daje država, ali i dodala da je uverena da će kompanije pokazati društvenu odgovornost i da će dobrim platama zadržati mlade i kvalitetne kadrove.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je država osmislila mehanizam kojim bi obavezala poslodavce da mladi ne ostanu na primanjima od 20.000 i 24.000 dinara, Brnabić je kazala da država nema takav mehanizam, jer bi to, navodi, destimulisalo kompanije da se prijave za projekat.

- Nismo obavezali privredu u tom smislu, ali verujem u to da je poslodavcima u interesu da nađu mlade i kvalitetne kadrove, da ih edukuju, obuče i zadrže, jer će upravo mladi doneti mnogo veći povrat na tu investiciju u njih, nego sama investicija - rekla je Brnabić u Senti.

Kaže da će država nastaviti da razgovara sa privredom i pratiće kako se odvija realizacija projekta "Moja prva plata", a da će posebno skretati pažnju na društveno odgovorne kompanije koje daju dodatan novac i stalno zaposlenje.

Nama je osnovni motiv i cilj ovog programa da mladi steknu radno iskustvo i da nemaju problema kada dođu na razgovor za posao gde traže osobu sa iskustvom - navela je Brnabić.

Premijerka Srbije pozvala je mlade ljude da već danas posete portal Moja prva plata i provere koji se oglasi nude.

Video: Počinje projekat Moja prva plata, Brnabić na promociji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    17. avgust 2020 | 12:51

    Lepo osmisljen program aliiii zar drzava nije mogla da da bar taj bedni minimalac koji je propisala? Jurite privatnike da ga daju i placaju a vi ovim ponizavate mlade ljude... Ruzno i tuzno

  • Kole

    17. avgust 2020 | 14:23

    24 000? Sta bi sa prosecnom platom od 500e? I onom pd 2000e u Pancevu?

  • zeljko

    18. avgust 2020 | 10:53

    Cisto iskoriscavanje mladih ljudi. Ko ce im placati put,sta je sa topli obrok???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>