• 0

Šivene maske, najtraženija roba na društvenim mrežama u Srbiji

Mogu da se koriste na otvorenom i prostorijama u kojima je manji broj ljudi

  • 0
maska

Foto: Tanjug/NIKOLA ANÐIC

Kriza izazvana korona virusom podstakla je mnoge da iskoriste priliku i naprave biznis od onoga što će još dugo biti neophodno - zaštitne maske, pa njihova ponuda cveta, od prodavnica, muzeja, knjižara, društvenih mreža Instagram i Facebok.

Šivene maske, sa različitim motivima, veličinama, na vezivanje, sa učkurima koji se podešavaju po dužini, jednobojne, svilene, sa šljokicama, logoima kompanija i štampom po izboru, ovih dana su posebno tražena roba.

Trenutno je, zbog početka školske godine, najveća jagma za dečjim maskama koje se nude u paketu od 5 komada, a za jedan takav komplet u proseku košta 1200 dinara.

Cene pojedinačnih se kreću od 200 do 500 dinara, u zavisnosti od materijala, kroja, broja slojeva, a ima i onih koje se dobijaju uz zamenjivi filter.

Zato su čak i oni koji umeju sami da ih naprave odustali od toga i opredeljuju se za naručivanje online.

Prema ocenama stručnjaka, ovakve maske koje se peru, ipak, se ne smatraju dovoljnom zaštitom od virusa, ali mogu da se koriste na otvorenom i prostorijama u kojima je manji broj ljudi. Takođe, mnogima služe kao opomena da ne dodiruju lice i zbog svega toga su ovog leta postale nezaobilazan modni deljalj.

Video: Ova super fora sa maskama može imati pogubne posledice po vaše zdravlje

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari