• 0

Microsoft dobio ozbiljnog rivala: Posle Tvitera, i Oracle je u trci za kupovinu TikToka

Američka korporacija iz Santa Klare (Kalifornija) je u 2019. imala prihod od 39,5 milijardi dolara

  • 0
TikTok, kompanija, aplikacija, logo Foto: Tanjug/AP

Kalifornijska korporacija Orakl (Oracle), osnovana 16. juna 1977. godine, ima priliku da kupi aplikaciju TikTok na nivou SAD, Kanade, Australije i Novog Zelanda, a već je ušla u preliminarne razgovore s kineskom kompanijom BajtDens, koja je vlasnik ove popularne aplikacije.

Iako se uveliko pisalo o Majkrosoftu, kao potencijalnom kupcu, izgleda da je imperija Bila Gejts, ipak, dobila ozbiljnog konkurenta.

Kako navodi CNBC, Orakl je o ovom pitanju razgovarao i sa nekim američkim investitorima koji već imaju vlasničke udele u BajtDensu, a među njima su Dženeral AtlantikSekvoja Kepital. Međutim, iz Orakla su odbili da komentarišu bilo šta vezano za ove navode.

Rojters je početkom avgusta pisao da je Tviter takođe kontaktirao BajtDens, kako bi izrazio zainteresovanost za preuzimanje američkih operacija TikToka, mada Majkrosoft i dalje "pobeđuje" u ovoj trci.

Majkrosoft ima ideju da, osim u pomenutim zemljama, upravlja operacijama kineske aplikacije i u Evropi, odnosno Indiji, gde je Vlada nedavno zabranila TikTok, nakon tenzija na granici sa Kinom. Ipak, kako pišu mediji, BajtDens se protivi poslovanja u drugim zemljama, mimo ove četiri.

Podsetimo, Tramp je nedavno potpisao uredbu prema kojoj će američkim kompanijama biti zabranjene finansijske transakcije sa BajtDensom, ukoliko u roku od 45 dana ne zaključi sporazum o prodaji operacija TikToka u SAD - nekoj od zainteresovanih američkih firmi.

Video: Lučić: Telekom će po projekcijama 2023. vredeti 4 milijarde evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>