• 2

Epl je prva američka kompanija koja je "probila" 2 biliona dolara vrednosti

Volstrit je, inače, optimističan kada je reč o tehnološkim divovima, jer se oni najbolje nose sa korona krizom. Imperija kojom upravlja Tim Kuk je krajem jula s trona svrgnula saudijski "Aramko", i tako postala najvrednija svetska kompanija

  • 2
Apple, kompanija, logo, prodavnica Foto: Tanjug/AP

Tehnološki div Epl je postao prva kompanija iz SAD koja se na Volstritu kotira sa  vrednošću od dva biliona dolara.

Rojters izveštava da su investitori na Njujorškoj berzi odlučili da ignorišu problem kompanije kojom upravlja Tim Kuk, vezan za ekosistem ajfona, a sve u korist opklada da će Epl biti još bolji posle krize.

Podsećamo, ovaj gigant je za malo više od dve godine uspeo da duplira svoju tržišnu vrednost, a kako prenosi CNBC, tu "magičnu granicu" od 2 biliona USD Epl je probio kada su njegove akcije skočile na 467,77 dolara.

Prethodnu rekordnu tržišnu kapitalizaciju od 1.000 milijardi dolara Epl je dostigao 2. avgusta 2018, ali na Volstritu ovih dana vlada optimizam kada je reč o tehnološkim kompanijama, budući da se one najbolje nose sa korona krizom.

Epl je 31. jula ove godine sa trona potisnuo saudijskog državnog naftnog giganta "Aramka", i postao najvrednija kompanija na svetu čijim se akcijama javno trguje. Od početka godine do danas, njegove akcije su porasle za oko 60%.

Inače, u trenutku kada se mnoga poslovanja bore za opstanak, Epl je krajem 7. meseca objavio najsnažnije poslovne rezultate za treći kvartal ikada, uključujući 59,7 milijardi dolara prihoda i dvocifren rast prodaje proizvoda i usluga.

Video: Ćulibrk: Telekom je ponos srpske ekonomije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    20. avgust 2020 | 17:08

    Samo nedavno je bilo 1 bilion i to su se svi čudili. Uglavnom, za mene apple ne postoji.

  • Rodjak

    20. avgust 2020 | 09:20

    Ko je sad Epl? Prvi put cujem za njih

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>