• 0
 ≫ 

"Nabavite bolje gume za manje para": Tramp jednim tvitom oborio akcije ugledne kompanije

 ≫ 

"Goodyear" je zamolio zaposlene da na poslu ne nose kačkete sa sloganom Trampove kampanje i da ne šire neprihvatljive poruke

  • 0
Donald Trump, Donald Tramp Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp je juče pozvao na bojkot automobilskih guma kompanije "Goodyear Tire and Rubber Co", jer je ona, kako pišu svetski mediji, "zabranila" nošenje kačketa na kojima je slogan Trampove kampanje: "Učinimo Ameriku ponovo velikom" (Make America Great Again - MAGA).

Ovo je sada već svojstveno predsedniku SAD koji koristi svoju političku moć u raznim pravcima, a zbog ove njegove objave na Tviteru, akcije američke kompanije su naglo pale za 3,8 odsto.

Po svemu sudeći, "Goodyear" nije baš zabranio nošenje spornih kačketa, ali je zamolio zaposlene da na radnom mestu ne iskazuju svoja politička uverenja, posebno ona koja "proizlaze iz okvira rasne pravde i pitanja jednakosti".

Ipak, Tramp im nije ostao dužan.

"Nabavite bolje gume za manje para. To radi radikalna levica", napisao je on. Tvit je usledio nakon što je televizija WIBW objavila snimak jednog radnika "Goodyear"-a koji kaže da su poruke "Životi crnaca su bitni" i podrška LGBT-u prihvatljive, dok su one vezane za podržavanje Trampa - neprimerene.

Video: Šta se sve tačno desilo ispred Bele kuće dok su agenti odvodili Trampa na sigurno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>