• 2
 ≫ 

Bitkoin dostigao skoro 12.500 dolara: Hoteli masovno počeli da prihvataju ovu kriptovalutu

 ≫ 

Traži se sigurna luka: Nemci su u prvoj polovini ove godine kupili 83,5 tona zlata

  • 2
bitkoin Foto: Pixabay

Bitkoin, sve popularnija kriptovaluta, popeo se na nivo iznad 12.000 dolara, a trgovan je sa tačno 12.476,70 u ponedeljak/utorak, što je najviši nivo od jula 2019. godine.

Vrednost kriptovaluta je opala početkom pandemije, ali se brzo vratila na zadovoljavajući nivo, pa je tako bitkoin "probio" nekoliko ključnih "psiholoških prepreka" kod ulagača, budući da je bio stabilan ovog leta.

Do porasta je došlo zato što se ulagači, u specifičnom finansijskom okruženju, iz rizičnijih aktiva okreću ka sigurnim lukama, kao što su zlato, državne obveznice, u ovom slučaju i - bitkoin. 

Digitalna valuta je takođe podstaknuta padom realnih prinosa, pa su investitori prinuđeni da "zdrave" prinose potraže na drugom mestu. Stoga mnogi gomilaju zlato.

Podsetimo, prema Svetskom savetu za zlato, Nemci su u prvoj polovini ove godine kupili 83,5 tona zlata, čime su pretekli i Kineze.

Inače, od sada je moguće rezervisati i neke hotelske sobe plaćajući kriptovalutama, a prihvataju se bitcoin, ethereum, binance coin i još više od 25 digitalnih valuta. To je rezultat plana sklopljenog između agencije za putovanja Agoda i travala.com.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • invazija

    20. avgust 2020 | 12:34

    Kriptovalute ce sve vise zamenjivati obicne, a bitcoinkupovinaprodaja je sve popularnija i kod nas. Mislim da ce mu cena jos rasti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>