• 4

"Apelujem na radnike kojima nije isplaćen minimalac da se jave Inspekciji rada, sve je anonimno"

Ministar rada, Zoran Đorđević, istakao je i da se naplata poreza i doprinosa odvija na nivou prošle godine, kao da nema korone

  • 4
Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, 14. jul nacionalni praznik Francuske, Žan Luj Falkoni Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, kaže da uprkos epidemiji korona virusa u Srbiji - nema povećanog broja otkaza u odnosu na prošlu godinu.

Za petak je zakazan sastanak predstavnika države, sindikata i radnika, a najavljeno je da će se razgovarati i o povećanju minimalne cene rada, piše RTS. Đorđević kaže da je Zoran Stojiljković, kao predsedavajući, zakazao kolegijum na kojem treba da se dogovore o dnevnom redu.

- Pročitao sam da je jedan od predloga i pregovor o minimalnoj ceni rada, videćemo šta ćemo da se dogovorimo. Bitno je da svakako idemo ka tome da Srbija 2025. godine ima prosečnu platu 900 evra i prosečnu penziju 450 evra. Kako će ova stanica biti završena, videćemo - kaže ministar.

Ističe da su sindikati i radnici vrlo razumni i znaju kakva je situacija u zemlji. Đorđević apeluje i na radnike koji nisu dobili isplaćene minimalce za vreme epidemije, da se jave Inspekciji rada.

- Nama je potrebna saradnja s njima. Štitićemo njihova prava, ali nam treba dokaz za to. Sve će biti potpuno anonimno, dogovorićemo se sa Inspekcijom rada kako da izađemo na teren i u skladu sa zakonom zaštitimo njihova prava - poručuje Đorđević.

Kada su u pitanju radnici koji su ostali bez posla zbog epidemije korona virusa, ministar rada napominje da u odnosu na prošlu godinu nemamo skok u broju otkaza.

- Poslednji podatak koji imam iz PIO fonda jeste da smo, kada poredimo ovaj mesec i naplatu poreza i doprinosa, na nivou od prošle godine, kao da nema korone. Čak smo i premašili ono što je bilo predviđeno - naglašava Đorđević.

Video: Počinje projekat Moja prva plata, Brnabić na promociji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneža

    20. avgust 2020 | 14:06

    Ja još nisam dobila ovu poslednju platu od 18000 din,sto je uplaćena 7 avgusta, ne znam zašto?

  • Radnica Skole

    20. avgust 2020 | 14:39

    Nisam dobila ! Nema sta ko da vam prijavljuje duznost nadleznih je da provere i reaguju.

  • Bas

    20. avgust 2020 | 14:34

    I sta onda em nece dobit platu em ce dobiti otkaz

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>