• 0
 ≫ 

Neradnici konačno mogu da zarade: 1.600 evra za onoga ko izabere da ne radi baš ništa

 ≫ 

Ovo je eksperiment Univerziteta u Hamburgu, a nije nimalo lak iako tako deluje

  • 0
Psi, pas, more, odmor, zalazak sunca, šetnja pasa

Foto: Shutterstock

Univerzitet likovnih umetnosti u Hamburgu polazi od toga da nije lako ne raditi ništa u životu, pa je tako došao na ideju da "testira" Nemce.

Oni, naime, nude tri stipendije u vrednosti od 1.600 evra onima koji podnose zahtev za to da ne rade ništa.

Podnosioci mogu da pošalju prijave anonimno do 15.09, ali proces dobijanja novca nije tako jednostavan: moraju da ubede porotu da je njihovo izabrano područje "aktivne neaktivnosti" - relevantno. Prijava koju popunjavaju ima samo četiri pitanja:

1. Šta ne želite da radite?
2. Koliko dugo to ne želite da radite?
3. Zašto je bitno da to ne radite?
4. Zašto ste baš vi prava osoba da to ne radite?

Univerzitet kaže da želi da se fokusira na tzv. aktivnu neaktivnost, koju nije lako postići. Kako se dalje navodi, "ovaj program stipendiranja nije šala, već eksperiment sa ozbiljnim namerama". Ideja koja se krije iza projekta vezana je za vrednovanje uspeha u današnjem društvu.

Stipendija će biti isplaćena tek nakon što kandidat preda izveštaj o stečenom iskustvu tokom perioda kada nije radio, a rok za to je polovina januara iduće godine. Treba napomenuti da su podnosioci zahteva slobodni da odrede dužinu neaktivnosti.

- Ako kažete da nećete spavati, to možete učiniti samo nekoliko dana. Ali, ako kažete da ne idete u kupovinu, to biste mogli da izdržite mnogo duže - kaže autor projekta.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari