• 1

Bafet menja mišljenje pod stare dane: Zlato mu više ne deluje kao "besmislena investicija"

Analitičari kažu da bi ovaj iskusni milijarder lako mogao da se okrene i bitkoinu, kojeg inače na priznaje...

  • 1
Warren Buffett, Voren Bafet Voren Bafet / Foto: Tanjug/AP

Voren Bafet, stari lisac iz sveta biznisa, koji nije ostao imun na krizu, budući da je njegova kompanija "Berkšir Hatavej" u prvom kvartalu ostala "kraća" za čak 50 milijardi dolara, početkom jula je ipak pokazao znake oporavka.

Njegov Fond je, naime, sklopio posao sa gasnom kompanijom "Dominion Energy", vredan 10 milijardi dolara, ali je korona svakako uticala na stavove ovog milijardera, čak i u poznim godinama. Bafet, koji nikada nije verovao u zlato, već samo u kupovinu akcija dobrih kompanija, sada mu se okreće.

Kako je kompanija "Berkšir Hatavej" juče izvestila, zauzela je poziciju u rudniku zlata, a analitičari misle da bi taj trend verovanja u zlato mogao da se prenese i na kontroverzni bitkoin, u naletu "panične kupovine". Podsetimo, ovu kriptovalutu Bafet takođe smatra "besmislenom".

Nedavno je cena zlata porasla na više od 2.000 dolara po unci, a "Berkšir Hatavej" je potpuno okrenuo leđa banci "Goldman Sachs", takođe smanjio svoje delovanje u "JPMorgan Chase & Co." za 61%, i kupio udeo u "Barrick Gold", jednoj od najboljih kompanija za eksploataciju zlata.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamoneko

    22. avgust 2020 | 10:05

    Kupio je akcije rudnika zlata, ne samo fizčko zlato.. Bitna razlika. Nije isto kupiti akcije fabrike automobila i sam automobil

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>