• 13

Elektromobili postali deo flote Pošte Srbije: Ima ih 5 i idealni su za uske gradske ulice

Na ovaj način, Pošta Srbije započinje i širu društvenu kampanju za smanjenje emisije štetnih gasova

  • 13
pošta srbije

Foto: Pošta Srbije

Pet malih dostavnih vozila na električni pogon, od 21. avgusta postali su sastavni deo poštanske flote. Njima će se obavljati dostava poštanskih pošiljaka u najužim gradskim jezgrima Beograda, Niša i Novog Sada.

Zbog svojih dimenzija posebno pogoduju vožnji i zaustavljanju u užim gradskim zonama, uskim ulicama i malim prostorima za parkiranje. Vozila će biti korišćena za specijalizovanu dostavu post-ekspres pošiljaka, paketa, EMS pošiljaka, keš-ekspresa, telegrama i uputnica.

- Ovo je samo jedna u nizu inovativnih aktivnosti kojima obeležavamo 180. godišnjicu Pošte Srbije i ponosni smo što među prvima uvodimo ekološka rešenja i standarde. Osavremenjavanjem i razvojem poštanske mreže i uvođenjem novih tipova tehnoloških vozila, najveća i najrasprostranjenija nacionalna distributivna mreža, jača i u "zelenim" rešenjima - rekla je Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije, i dodala:

"Istovremeno, podiže se dostupnost i kvalitet poštanskog servisa u užim gradskim zonama. Ne zaboravljamo ni ruralna područja za čije nepristupačne terene očekujemo isporuku prvih poštanskih kvadova krajem sledećeg meseca".

Nabavkom prvih pet "elektromobila", Pošta Srbije nastavlja sa inovacijama svih faza tehnološkog procesa i infrastrukture, a započinje i širu društvenu kampanju za smanjenje emisije štetnih gasova.

Video: Spustila se zip lajnom, a onda je nastao najčarobniji video ikada

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anionimus

    @Stefan Po logu firme napred koji se ne vidi najbolje rekao bih da je Ševrolet ili Tojota, alu nisam sasvim siguran.

  • Stefan

    Cena? Proizvodjac?

  • Q

    Tomos je zakon:)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke