• 13

Elektromobili postali deo flote Pošte Srbije: Ima ih 5 i idealni su za uske gradske ulice

Na ovaj način, Pošta Srbije započinje i širu društvenu kampanju za smanjenje emisije štetnih gasova

  • 13
pošta srbije Foto: Pošta Srbije

Pet malih dostavnih vozila na električni pogon, od 21. avgusta postali su sastavni deo poštanske flote. Njima će se obavljati dostava poštanskih pošiljaka u najužim gradskim jezgrima Beograda, Niša i Novog Sada.

Zbog svojih dimenzija posebno pogoduju vožnji i zaustavljanju u užim gradskim zonama, uskim ulicama i malim prostorima za parkiranje. Vozila će biti korišćena za specijalizovanu dostavu post-ekspres pošiljaka, paketa, EMS pošiljaka, keš-ekspresa, telegrama i uputnica.

- Ovo je samo jedna u nizu inovativnih aktivnosti kojima obeležavamo 180. godišnjicu Pošte Srbije i ponosni smo što među prvima uvodimo ekološka rešenja i standarde. Osavremenjavanjem i razvojem poštanske mreže i uvođenjem novih tipova tehnoloških vozila, najveća i najrasprostranjenija nacionalna distributivna mreža, jača i u "zelenim" rešenjima - rekla je Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije, i dodala:

"Istovremeno, podiže se dostupnost i kvalitet poštanskog servisa u užim gradskim zonama. Ne zaboravljamo ni ruralna područja za čije nepristupačne terene očekujemo isporuku prvih poštanskih kvadova krajem sledećeg meseca".

Nabavkom prvih pet "elektromobila", Pošta Srbije nastavlja sa inovacijama svih faza tehnološkog procesa i infrastrukture, a započinje i širu društvenu kampanju za smanjenje emisije štetnih gasova.

Video: Spustila se zip lajnom, a onda je nastao najčarobniji video ikada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BB

    22. avgust 2020 | 09:38

    Kako smo mi bogata zemlja, pogotovu Posta! Ko li to samo upravlja sredstvima da na tako los nacin trosi pare.To je samo neciji hir a ne smanjenje zagadjenja vazduha. Ali mi moramo u svemu biti prvi, pa sta kosta da kosta.

  • Milos

    22. avgust 2020 | 10:01

    Ovo je glupost meseca. Kome je samo ovako nesto palo na pamet???

  • Djordje Apatinac

    22. avgust 2020 | 09:19

    Moje licno misljenje je da je ovo samo bilo bacanje para, prvi sam koji cu podrzati inicijativu smanjenja izduvnih gasova, al nek mi neko objasni sto su uzeta tako mala vozila? Zar nije logicnije da su na primer uzeli za postare elektricna bicikla, a za dostavljace paketa elektricna kombi vozila gde se pakrti mogu transportovati, a ne kao ovi sada vec kupljenji

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>