• 6

Povećan interes za kupovinu: Ako možete da priuštite skuplji automobil, možete da imate i ostrvo

Agenti kažu da privatna ostrva u zemljama koje su izbegle najgoru pandemiju dokazuju popularnost kod potencijalnih kupaca

  • 6
Ostrvo Siargao

Foto: Shutterstock

Pandemija korona virusa izazvala je rastući interes bogate elita za beg i samoizolaciju na ostrvima, pa je i povećanja tražnja za njihovu kupovinu.

Mai, ostrvo na Fidžiju, sa svojim netaknutim plažama, koralnim grebenima i 32 hektara bujnih tropskih vrtova, idealno je mesto za beg od stvarnosti i pandemije.

Na tržištu je koštao nešto više od četiri miliona dolara, a jedno je od mnogih ostrva koja se prodaju super bogatašima.

Južni Pacifik, Karibi i udaljeni delovi SAD i Evrope su među najpopularnijim odredištima, kažu agenti za prodaju nekretnina, koji prate porast potražnje za privatnim skrovištima, čak i kad globalna ekonomija ulazi u duboku recesiju, prenosi SEEbiz.

Međutim, nisu samo tropska ostrva s prekrasnim plažama primamljivi za bogate. Misteriozni kupac nedavno je pazario Horse Island, 157 hektara privatnog skloništa uz jugozapadnu obalu Irske, za 5,5 miliona evra. Osim velike glavne vile, Horse Island ima šest kuća za goste, teniski teren, heliodrom i dovoljno prostora za razne avanture.

No, kovid-19 predstavlja složeni izazov putovanja za potencijalne kupce koji bi se morali preseliti na more, uključujući i one koji imaju avion.

Foto: Tanjug/AP/Petros Karadjias

Foto: Tanjug/AP/Petros Karadjias

Neke su zemlje zatvorile svoje granice za nerezidente, pa su fizicke posete zbog potencijalnih kupovina ostrvima u nekim slucajevima nemoguce.

Vlasnik je naglasio da imati svoje ostrvo nije tako nerealno kao što možda mislite. "Ne morate biti milijarder da biste kupili ostrvo. Ako možete priuštiti bolji automobil, možete kupiti i ostrvo", kazao je on.

Primera radi, malo ostrvo uz obalu Finske nedavno je prodato za manje od 100.000 evra. Na drugom kraju lestvice je grčko ostrvo s površinom od 1.100 hektara u Jonskom moru, koje košta 45 miliona evra.

Agenti kažu da privatna ostrva u zemljama koje su izbegle najgoru pandemiju dokazuju popularnost kod potencijalnih kupaca, dok Australija, Novi Zeland i ostrva Južnog Tihog okeana ostaju relativno zaraženi.

Pumpkin Island, ostrvo u australijskom morskom parku Great Barrier Reef Marine Marine, koji se trenutno prodaje za 24,6 miliona dolara, trenutni vlasnici opisuju su kao "sigurno utočište" od pandemije.

Video: Bogata istorija i snažno prijateljstvo sa Srbima: Evo zašto morate da posetite Krf

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    Sad treba kopati kandlizaciju pa dovući struju. Ali bar ne morate da uvodite vodu. Jest da je malo slankasta...

  • y

    mogu samo da sanjam.🤣

  • BOBI

    Hahahaha!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke