• 2

Pored gradskih, moguća državna pomoć i za 35 hotela iz 25 opština

Najavljene subvencije se ne odnosi na hotele na odmorišnim destinacijama, planinama, banjama i jezerima

  • 2
krevet, hotelska soba

Foto: Pixabay.com

Državna subvencija hotelijerima biće proširena i na oko 35 hotela iz 26 opština koji su zbog korona krize ostali bez gostiju, pa su u vrlo teškoj situaciji, izjavila je sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije Tijana Maljković.

Ti hoteli ukupno imaju oko 1.000 ležajeva, odnosno oko 500 soba, a državna pomoć je 350 evra po krevetu i 150 evra po svakoj sobi.

- Privredna komora Srbije je dostavila inicijativu da se subvencija ne odnosi samo na gradske hotele, već i na hotele u opštinama sa gradskim sredinama. I ti hoteli su od marta prazni. A ranije su bili popunjeni od poslovnih gostiju koji dolaze u gradove, i gostiju koji dolaze na kongrese, odnosno manifestacije sportskog, umetničkog i kulturnog tipa - rekla je Maljković.

U Srbiji je 386 kategorizovanih hotela, od toga je gradskih oko 200, a samo Beograd sa svojih 115 hotela generiše oko 60 posto kapaciteta hotela Srbije.

- Gradski hoteli su sada popunjeni sa 10 odsto kapaciteta i to uglavnom u Beogradu i Novom Sadu. Najavljene subvencije se ne odnosi na hotele na odmorišnim destinacijama, planinama, banjama i jezerima, jer im je država pomogla sa novih 400.000 vaučera koje su građani uglavnom iskoristili - kaže ona.

Dodaje da će država kroz najavljenu pomoć gradskim hotelima omogućiti da ostanu u radu do kraja godine i tako im pomoći da preguraju situaciju koja je nastala od marta.

Video: Otkrivamo koje su sve muke grčkih hotelijera u letnjoj sezoni 2020.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    Nije to loše ali prvo nahranite narod nema para ki za lebac

  • Žika

    Daj, daj, daj daj ... Ne znamo odakle i dokle.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke