• 0

Svetski poznat lanac otvorio 16.000 stalnih radnih mesta

Jedna grana trgovine nije stala, a to je onlajn... Štaviše, ovaj segment je drastično porastao od kada su uvedene karantinske mere

  • 0
Onlajn kupovina je doživela bum ove godine

Foto: Shutterstock

Onlajn prodaja je jedan od retkih segmenata koji je uspeo dobro da se "snađe" u ovoj krizi, budući da je ekonomija celog sveta u trenu stala zbog pandemije Covid-19.

Čak i u zemljama koje su teško pogođene virusom korona, kao što su SAD i Velika Britanija, onlajn prodaja doživljava procvat, a već smo pisali o gigantu Amazon koji širi svoje poslovanje i zapošljava na desetine hiljada novih radnika usled povećanog obima posla.

Najnovija vest je da britanski lanac supermarketa Tesko otvara novih 16.000 stalnih radnih mesta, u nastojanju da podrži onlajn prodaju, prenosi Rojters. Većinu tih pozicija, kako izveštava kompanija, popuniće nove kolege, koje su tek u martu počele da rade za Tesko.

Kako se dalje navodi, čak 10.000 radnih mesta biće usmereno na primanje porudžbina, budući da Britanci i dalje masovno naručuju hranu i piće onlajn.

Kompanija planira da angažuje i tri hiljade vozača za dostavljanje paketa, kao i tri hiljade onih koji će pokriti razne preostale pozicije u samim objektima i distributivnim centrima.

Ipak, Tesko nije jedini. Aldi i Lidl takođe su najavili nova radna mesta, 1.200, odnosno 1.000, samo u Velikoj Britaniji. "Ahold Delez" je saopštio da su firme koje posluju pod njegovim okriljem u drugom kvartalu ove godine zaposlile oko 45 hiljada novih radnika.

Video: Umesto vrpce, presečena lubenica: Otvoren Nišvil onlajn festival

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>