• 11

Prvi avioni bi sa aerodroma u Trebinju koji Srbija gradi, mogli da polete za dve godine

Moguće je očekivati planove, završnu dokumentaciju i eksproprijaciju u toku 2021. godine

  • 11
Trebinje, Avion

Foto: Pixabay

Za budući aerodrom u Trebinju izdvaja se jedna lokacija, a ako u naredne dve-tri nedelje bude doneta odluka o samoj lokaciji prvi avion sa novog aerodroma mogao bi da poleti 2022. godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Pred sutrašnji susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Miloradom Dodikom, ona je ocenila da je najvažnije za tu investiciju da je odluka o izgradnji aerodroma u Trebinju doneta.

- Ljudi iz ministarstva, jednog i drugog su bili, pogledali sve lokacije, jedna se izdvaja. Sada ne bih javno rekla koja, je jer je to još uvek na stolu kao tema prema kojoj se treba tačno odrediti - rekla je ona.

Dodala je da, ako se u naredne dve- tri nedelje donese odluka o samoj lokaciji, koja je dobra u odnosu na sve ostale gradove u Bosni ali i u samom regionu, moguće je očekivati planove, završnu dokumentaciju i eksproprijaciju u toku 2021. godine.

- Prvi avion sa aerodroma Trebinje mogao bi da poleti 2022. godine. Procene govore da bi bilo vrlo ekonomski isplativo, jer u prvoj godini može da očekuje 50.000 putnika. A procena investicije je oko 50 miliona evra - rekla je ona.

Dodala je da će u narednim danima biti dogovora oko izgradnje tog aerodroma.

Kako je istakla do ideje o izgradnji ovog aerodroma došlo je zbog dobrih odnosa dva predsednika, kao i iz želje da region bude dobro povezan.

Video: Vučić: Srbija zainteresovana za izgradnju aerodroma u Hercegovini

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    Aerodromske piste se u svetu grade za sest meseci. U tom Hercegovackom kamenjaru i pustosi dovoljne su tone dinamita i 20 teskih masina i saobracaj pocinje za 3 meseca, hangare izgraditi iz privatnih izvora. Aerodromski servis montazni pa kako se puca na visoki turizam nek od toga vrati pare. Za to je potrebno 15 milion €.

  • Zeljko

    A gondola, sa tri zice..???

  • Milan

    @“republjik kosova” *Ti samo provociraj,još vam je saobraćaj na magaretu po manjim mestima,a sve su prilike na njima ćete dugo ostati😂😂😂Srbija gradi strateški aerodrom u Srpskoj Hercegovini,da je poveže sa Beogradom,Nišom,Banjalukom,najbrže što može,pa sve dalje do Herceg Novog!Predsedniku Vučiću i Srbiji,odužiće se Hercegovci...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke