• 0

Pukla sezona: Magično ostrvo ostaje prazno do kraja 2020. godine

Zbog porasta broja zaraženih koronom u Indoneziji, odlučeno je da cela zemlja bude nedostupna strancima barem još četiri meseca

  • 0
AirBnb Bali Bali / Foto: AirBnB

Zbog pandemije korona virusa koja je omela svetsku ekonomiju, a posebno turizam, indonežansko ostrvo Bali ove godine zatvara svoja vrata za strance, do kraja 2020.

Iako bi milioni turista baš tamo sada potražili utočište, zbog prelepih plaža i zalazaka sunca, to baš i ne bi bila pametna ideja, s obzirom na to da broj zaraženih virusom Covid-19 ponovo raste u Indoneziji.

Plan je bio da turisti mogu da posete Bali u septembru, međutim, situacija se kao i svuda menja iz dana u dan. Kako prenosi Blumberg, ovaj potez je uzburkao i tamošnju javnost, jer je ekonomija Balija direktno povezana sa turizmom.

Od kraja 7. meseca ovo prelepo ostrvo se više okrenulo domaćem turizmu, kako bi se finansije bar malo oporavile, tako da su lokalci mogli da posećuju hramove, plaže i ostale znamenitosti. Ipak, hotelima i restoranima je najteže, te se zato mnogi njihovi radnici vraćaju u rodna sela.

Kako je poznato, Indonezija ostaje zatvorena za strance do kraja ove godine, a kada će ponovo biti dostupna - ne zna se. Bali je do juče imao 4.576 zaraženih korona virusom i 52 smrtna slučaja.

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>