• 1
 ≫ 

Telekom Srbija odlučio: Izdaje obveznice za 23,5 milijardi RSD

 ≫ 

Obveznice će biti izdate za kvalifikovane investitore, u dematerijalizovanom obliku, a glasiće na ime

  • 1
Obveznice

Foto: Shutterstock

Telekom Srbija AD pripremio je odluku o izdavanju korporativnih obveznica, čija će nominalna vrednost biti 23,5 milijardi dinara, a ovaj dokument koji je objavljen na sajtu Telekoma, biće ponuđen na usvajanje na vanrednoj sednici Skupštine zakazanoj za 15. septembar.

"Svrha izdavanja obveznica je finansiranje poslovnih potreba Telekoma Srbija, uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranje unapređenja poslovnih aktivnosti", navodi se u odluci.

Previđa se izdavanje 2,35 miliona korporativnih obveznica u pojedinačnoj vrednosti od 10.000 dinara, bez objavljivanja prospekta. Kako se navodi, obveznice će biti izdate za kvalifikovane investitore, udematerijalizovanom obliku, a glasiće na ime.

Ponude za kupovinu obveznica Telekoma Srbija biće upućene "renomiranim finansijskim institucijama u Republici Srbiji", sa kojima ova državna kompanija ima uspešnu poslovnu saradnju.

Predviđena ročnost obveznica je pet godina, kuponska kamatna stopa - najviše do 3M BELIBOR+3,25 p.p. godišnje, a glavnica obveznice u celosti će biti otplaćena na dan dospeća.

Predviđeno je da se upis obveznica vrši u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu odluke o izdavanju obveznica, a emisija će se smatrati uspešnom ako se u tom roku upiše najmanje 50 posto ponuđenih obveznica.

Ovakav predlog odluke, Nadzorni odbor Telekoma Srbije utvrdio je 24. avgusta, a već danas se pojavio javni poziv za 57. vanrednu sednicu skupštine akcionara, koja bi o izdavanju korporativnih obveznica trebalo da donese odluku.

Video: Lučić: Telekom će po projekcijama 2023. vredeti 4 milijarde evra

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>