• 0
 ≫ 

Najveći avio-gigant upozorava: "Podelićemo na hiljade otkaza ako ne dobijemo veću pomoć"

 ≫ 

Amerikan Erlajns navodi da je 12.500 zaposlenih pristalo da napusti kompaniju, tako što će ranije otići u penziju ili dobiti otpremninu

  • 0
amerikan erlajns American Airlines / Foto: Pixabay

Amerikan Erlajns saopštio je da će od 1. oktobra otpustiti ili poslati na prinudni odmor 19.000 zaposlenih, osim ako avionska industrija ne dobije veću pomoć od Kongresa.

Najveća svetska avio-kompanija, koja je u ovoj godini imala 133.700 zaposlenih, upozorila je da će morati da smanji njihov broj za najmanje 40.000.

Amerikan Erlajns navodi da je 12.500 zaposlenih pristalo da napusti kompaniju, tako što će ranije otići u penziju ili dobiti otpremninu, dok je još 11.000 pristalo da dobrovoljno ode na odsustvo u oktobru.

"Čak i uz te žrtve, otprilike 19.000 članova našeg tima će prisilno biti poslato na prinudni odmor ili otpušteno iz kompanije 1. oktobra, osim ukoliko se ne produži federalna pomoć", navodi se u pismu izvršnog direktora, Daga Parkera, i predsednika kompanije, Roberta Ajsoma.

Video: Aston Martin DB5 više neće biti samo legendarni automobil: Stiže posebna serija viskija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>