• 0

Bafetov udeo u ovoj kompaniji vredi više nego Starbaks, Boing i IBM

Američki biznismen, koji za nekoliko dana puni 90 godina, definitivno je "kralj pametnog ulaganja"

  • 0

Voren Bafet, direktor kompanije Berkšir Hatavej, gde je vlasnik više od 39% deonica, poseduje neto bogatstvo vredno 80 milijardi dolara.

I dalje je aktivan u svetu biznisa, iako 30. avgusta puni 90 godina.

Važi za jednog od najvećih investitora ikada, a sudeći po ovom podatku, ta titula koju nosi nas ne čudi: njegova pozicija u Eplu vredi više nego kompanije Starbaks, Boing i IBM.

U prvoj američkoj kompaniji čija je vrednost premašila 2 biliona dolara, Bafetov Berkšir Hatavej ima udeo 5,7 odsto. Drugima rečima, njegove akcije su "teške" 123 milijarde USD.

Tržišna kapitalizacija Starbaksa iznosi 92 milijarde dolara, a Boing i IBM "odnose" 101 i 112 milijardi. Treba pomenuti i da udeo Berkšir Hatavej-a u Eplu skoro pa premašuje vrednost kompanije Filip Moris, koja iznosi 124 milijarde dolara.

Amerikanac je više puta istakao da ne veruje u bitkoin, ali da Epl smatra najboljom investicijom.

On i njegov tim su u kompaniju Tima Kuka od 2016. do 2018. uložili oko 35 milijardi dolara, što znači da su sada maltene utrostručili ono što su uložili.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke