• 0

Bafetov udeo u ovoj kompaniji vredi više nego Starbaks, Boing i IBM

Američki biznismen, koji za nekoliko dana puni 90 godina, definitivno je "kralj pametnog ulaganja"

  • 0

Voren Bafet, direktor kompanije Berkšir Hatavej, gde je vlasnik više od 39% deonica, poseduje neto bogatstvo vredno 80 milijardi dolara.

I dalje je aktivan u svetu biznisa, iako 30. avgusta puni 90 godina.

Važi za jednog od najvećih investitora ikada, a sudeći po ovom podatku, ta titula koju nosi nas ne čudi: njegova pozicija u Eplu vredi više nego kompanije Starbaks, Boing i IBM.

U prvoj američkoj kompaniji čija je vrednost premašila 2 biliona dolara, Bafetov Berkšir Hatavej ima udeo 5,7 odsto. Drugima rečima, njegove akcije su "teške" 123 milijarde USD.

Tržišna kapitalizacija Starbaksa iznosi 92 milijarde dolara, a Boing i IBM "odnose" 101 i 112 milijardi. Treba pomenuti i da udeo Berkšir Hatavej-a u Eplu skoro pa premašuje vrednost kompanije Filip Moris, koja iznosi 124 milijarde dolara.

Amerikanac je više puta istakao da ne veruje u bitkoin, ali da Epl smatra najboljom investicijom.

On i njegov tim su u kompaniju Tima Kuka od 2016. do 2018. uložili oko 35 milijardi dolara, što znači da su sada maltene utrostručili ono što su uložili.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>