• 0

Toplana-Šabac: Prva mini solarna elektrana u Srbiji

Energija proizvedena iz fotonaponskih centrala, koje mogu biti smeštene na krovovima privatnih kuća i javnih objekata, omogućava svakom građaninu da investira u obnovljive izvore energije

  • 0
Tehničar, radnik, nameptanje, popravka, solarni panel

Foto: Shutterstock

Javno-komunalno preduzeće Toplana-Šabac prvo je javno preduzeće u Srbiji koje je počelo da proizvodi struju iz obnovljivih izvora energije, saopšteno je danas iz Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Kroz projekat Energetske zadruge "Sunčani krovovi Šabac", na krovu poslovne zgrade tog preduzeća, 13. avgusta instalirana je mala solarna fotonaponska centrala od tri kilovata.

Njeno postavljanje je najava kampanje za grupno finansiranje za proširenje kapaciteta elektrane, odnosno dodatnih 17 kilovata instalisane snage koju će uskoro pokrenuti ova zadruga.

Energija proizvedena iz fotonaponskih centrala, koje mogu biti smeštene na krovovima privatnih kuća i javnih objekata, omogućava svakom građaninu da investira u obnovljive izvore energije, a donosi i uštede ako se koristi za sopstvene potrebe.

Video: Spektakularno rušenje nuklearne elektrane u Nemačkoj

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari