• 0
 ≫ 

Novi radovi na Slaviji: Umesto poznatog parkinga u planu gradnja kulturnog centra i kancelarija

 ≫ 

Na mestu parkinga na Slaviji u planu je gradnja kulturnog centra i komercijalnog prostora

  • 0
Slavija Foto: Mateja Beljan

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda oglasio je rani javni uvid povodom izrade izmena i dopuna PDR blokova 15 i 16, između ulica: Makenzijeve, Alekse Nenadovića, Njegoševe, Beogradske i Trga Slavija.

Kako se navodi, ciljevi izrade plana su stvaranje mogućnosti za ulaganje u mešovite gradske centre, podizanje urbanog nivoa ovog prostora, definisanje interesa postojećih i budućih korisnika prostora, kao i prostorna i funkcionalna integracija područja u urbano tkivo. Ovim dokumentom, na prostoru parkinga na Trgu Slavija planirana je izgradnja mešovitog gradskog centra sa komercajnim sadržajima i objekta kulture.

U postojećem stanju prepoznate su površine javne namene: saobraćajne površine i infrastrukturni objekti i kompleksi; i površine ostalih namena: stanovanje, komercijalni sadržaji, saobraćajne površine – parking i neizgrađen prostor – privremeni parking.

Kako se navodi u PDR-u ovu zonu karakteriše izgradnja kompaktnog bloka, neuređena unutrašnja dvorišta i uglavnom stambeni objekti u kombinaciji sa poslovanjem u prizemlju, a nekad i na višim spratovima. Ovu preovlađujuću morfologiju remeti nerealizovani deo blokova 15 i 16, na delu ka Trgu Slavija, koji se privremeno koristi kao parking.

Na osnovu opštih ciljeva, planirane pretežne namene površina su: površine javne namene (saobraćajne površine, površine za infrastrukturne objekte i komplekse i objekti kulture) i površine ostalih namena (mešoviti gradski centri).

Video: Veličanstven prizor na Slaviji: Radnici komunalnih preduzeća stoje oko fontane, aplaudiraju lekarima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>