• 4

Vlada zvanično usvojila: Hotelijerima 350 evra po krevetu, imaju samo jedan uslov za pomoć države

Hotelijeri gube pravo na korišćenje ovih subvencija ukoliko smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto u periodu od 15. avgusta do 31. decembra 2020. godine

  • 4
krevet, hotelska soba, prozor

Foto: Pixabay.com

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Program rasporeda korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Covid – 19 izazvane virusom SARS – COV2.

Programom su obuhvaćeni hoteli u privatnom vlasništvu u 67 opština i gradova u Srbiji kojima će biti dodeljene subvencije u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, odnosno po svakoj sobi, u dinarskoj protivvrednosti.

Hotelijeri gube pravo na korišćenje ovih subvencija ukoliko smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto u periodu od 15. avgusta do 31. decembra 2020. godine.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objaviće javni poziv za podnošenje zahteva od 1. do 15. septembra 2020. godine, koji će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji ministarstva: www.mtt.gov.rs.

Vlada Srbije odlučila je da usvoji program subvencija kako bi očuvala hotelijerstvo i zaposlene u tom sektoru, koji je tokom pandemije pretrpeo velike gubitke i time doveden na ivicu opstanka.

Video: Otkrivamo koje su sve muke grčkih hotelijera u letnjoj sezoni 2020.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr.

    Jedini uslov da hotelieri sluze i podrzavaju partiju!!

  • 350e

    A da placaju doprinose do 31.decembra da ne bi otpustili 10% radnika... Avgust septembar oktobar novembar decembar puta 60% od plate za penziono,socijalno osiguranje i poreze.. To nije nikakva pomoc.. kako da drži radnike neko i placa mu sve do 31.12.2020 ako nema posla ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke