• 1
 ≫ 

Putin: Prošli smo vrhunac krize, sledi nam oporavak dogodine

 ≫ 

Zemlja ima dovoljno rezervi, uverava Putin

  • 1
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je ruska ekonomija godine prošla vrhunac krize i problema u ovoj godini i da 2021. godine sledi oporavak.

Putin je u intervjuu za tv kanal Rosija-24 rekao da su rezultati ključnih makroekonomskih pokazatelja prilično stabilni.

- Nasuprot prognozama o velikih fluktuacijama, trenutno imamo inflaciju od samo 3,4 posto. Prema prognozama stručnjaka, ona će ove godine iznositi oko 3,4-3,41 procenat - naveo je Putin.

Dodao je da bi bilo bolje da je nivo cene nafte viši, ali da zemlja raspolaže potrebnim sigurnosnim rezervama.

- Ipak naše (devizne) rezerve rastu. Povećavaju se i pored svih problema. To je dodatni sigurnosni instrument, koji je važan. On nije univerzalan lek, ali je važan i uliva nam izvesno pouzdanje da ćemo moći da izdvojimo sredstva u slučaju potrebe, uključujući i za socijalne obaveze - naglasio je Putin.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    28. avgust 2020 | 00:47

    Tvoje je proslo resi ovaj pravoslavni nas Srba bratski narod vase g kgb represije da zive kao svi civilzovani narodi bez straha pa kad i caj piju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>