• 0

Dok Tramp priča o uspešnom očuvanju radnih mesta, još milion Amerikanaca je posetilo biro

SAD su od februara ove godine zvanično u recesiji

  • 0
Banka, novac, kredit Foto: Shutterstock

Samo jedne nedelje za ovih skoro 6 meseci koliko traje pandemija u svetu, broj prijava za novčanu nadoknadu u SAD pao je ispod milion.

Taj trend se nije nastavio. U nedelji koja je okončana 22. avgusta, pomoć je tražilo 1,06 miliona građana, a u sedmici pre - oko 1,1 milion. Iako Donald Tramp ponosno tvrdi da je njegova politika uspela da sačuva više od 50 miliona radnih mesta, američka ekonomija se ipak veoma teško oporavlja.

Podsetimo, u martu je definitivno zabeležen rekord kada je reč o broju prijava za državnu pomoć, a on iznosi 6,8 miliona. Broj ne pada ispod milion i dalje, zato što mnoga preduzeća ne rade ili rade delimično.

Istovremeno, biznis sektor je potrošio svu pomoć u vidu kredita za isplatu plata zaposlenima - dok je poslednjeg dana jula prestao da važi i program pomoći nezaposlenima koji je podrazumevao 600 dolara. Ta cifra je smanjena za 400 USD.

Američka Privredna komora je u svom poslednjem izveštaju potvrdila da je ekonomija, u drugom kvartalu 2020, pretrpela najveće gubitke tokom poslednje 73 godine. Od februara, ova zemlja je zvanično u recesiji.

Video: Vučić: Nemačke kompanije zapošljavaju skoro 65.000 ljudi u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>