• 0

Loši dani za pilote: Ovaj gigant najoštrije ucenjuje vladu SAD, šalje 2.850 avijatičara kući

Američke avio-kompanije i njihovi sindikati lobiraju za dodatnih 25 milijardi dolara kako bi mogle da pokriju troškove plata za šest meseci, do marta 2021. godine

  • 0
pilot, piloti

Foto: Pixabay

Avio-kompanija Junajted Erlajns (United Airlines) je saopštila da će ove jeseni poslati na prinudni odmor do 2.850 pilota, ukoliko američka Vlada ne pruži veću pomoć vazduhoplovnim kompanijama, kako bi pokrile troškove poslovanja za vreme pada putovanja usled pandemije.

Agencija AP napominje da će Junajted poslati na odsustvo veći broj pilota od Delta Erlajnsa, koji planira prinudni odmor za 1.941 pilota, dok je Amerikan Erlajns najavio otpuštanje 1.600 zaposlenih.

Junajted Erlajns, sa sedištem u Čikagu, obavestio je pilote da će im u narednih nekoliko dana poštom slati rešenja o prinudnom odmoru, koja će stupiti na snagu između 1. oktobra i 30. novembra.

Američke avio-kompanije i njihovi sindikati lobiraju za dodatnih 25 milijardi dolara kako bi mogle da pokriju troškove plata za šest meseci, do marta 2021. godine.

Međutim, pregovori između Bele kuće i demokrata u Kongresu o proširenju mera podrške za ublažavanje posledica od epidemije Covid-19 zapali su u ćorsokak.

Delta, Junajted, Amerikan i Sautvest su u ukupnom minusu od 10 mlrd USD u drugom kvartalu (april-jun) tekuće godine.

Ranije ove godine, Vašington je izdvojio 50 milijardi dolara bespovratnih sredstava i zajmova za putničke avio-kompanije, uključujući 25 milijardi dolara namenjenih da zadrže zaposlene na platnim spiskovima do septembra.

Video: Otvoreni letovi ga Grčkoj: Ovako su prvi putnici iz Srbije leteli do Skijatosa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>