• 0

Merkel: "Kriza će se pogoršati. Prioritet su nam deca, stariji i oni sa niskim primanjima"

Vlada će, dodala je, takođe raditi na održanju ekonomske aktivnost ili njenom restartovanju tamo gde ona još uvek stagnira zbog pandemije, kao i na očuvanju radnih mesta

  • 0
Angela Merkel Angela Merkel / Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će se pandemija korona virusa verovatno pogoršati narednih meseci i da će u tim okolnostima prioritet njene Vlade biti pružanje pomoći društvu u celini, pre svega deci, kao i ekonomiji.

- Vlada će činiti sve da naša deca ne budu gubitnici pandemije. Škole i vrtići treba da budu najvažnije pitanje - rekla je Merkelova na konferenciji za novinare.

Vlada će, dodala je, takođe raditi na održanju ekonomske aktivnost ili njenom restartovanju tamo gde ona još uvek stagnira zbog pandemije, kao i na očuvanju radnih mesta.

Treći prioritet bio bi podsticanje duha socijalne solidarnosti jer pandemija pogađa neke ljude, poput starijih ili porodica sa niskim primanjima, teže od drugih.

Nemačka je u proteklom periodu uspela da zadrži broj slučajeva zaraze i smrtnosti od Covida-19 na realtivno niskom nivou, u poređenju s nekim drugim velikim evropskim zemljama.

Međutim, broj novih dnevnih infekcija raste od početka jula i ubrzao se poslednjih nedelja.

Video: Vučić: Nemačke kompanije zapošljavaju skoro 65.000 ljudi u Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>