• 0

Nectaru dodeljene Čuvarkuće: "Većina vrednosti ostaje u zemlji za plate, poreze, otkup..."

LIFE, FAMILY I TOMATELLO OD SADA SA ŽIGOM KVALITETA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE

  • 0
nectar

Foto: Promo

Nectarovi brendovi Family, Life, Tomatello, napravljeni u Srbiji  od domaćih jabuka, breskve, domaćeg paradajza, od ariljske maline i oblačinske višnje, sortama sa zaštićenim geo poreklom, proglašeni su za "čuvarkuće"  i među prvima u Srbiji će nositi žig  koji dodeljuje Privredna komora Srbije kvalitetnim domaćim proizvodima u okviru akcije "Stvarano u Srbiji".

Kompanija Nectar se PRVA prijavila za učešće u ovoj akciji podrške domaćim proizvodima i proizvođačima, kao i za jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

- Kroz odabir i kupovinu proizvoda koji su napravljeni u Srbiji od domaćih sirovina omogućujemo da ostvarena vrednost ostane u našoj zemlji. Ako pogledamo primer samo naše industrije, od domaćeg soka koji se proizvodi od domaćih sirovina, našeg, srpskog voća, 85 odsto vrednosti ostaje u zemlji za plate, poreze, otkup domaćih sirovina, usluge, maloprodaju, dok je kod uvezenog soka taj procenat koji ostane u Srbii samo 25%.

Inicijativa PKS “Stvarano u Srbiji” došla je u pravo vreme i ponosni smo da smo se kao domaća kompanija prvi prijavili za dobijanje žiga i da smo među prvima i dobitnici žiga. Važno je da se svi uključimo u ovu akciju jer će korist takve podrške za privredu Srbije, ali i sve građane, biti zaista velika.

Tu mislim i na maloprodajne objekte ali i medije koji će imati za cilj podizanje svesti potrošača o tome zašto je važno da, kada biraju između kvalitetnog stranog i domaćeg proizvoda, odaberu domaći - istakao je Mihailo Janković, direktor kompanije Nectar, prilikom uručivanja žiga "čuvarkuća".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>