• 0

Nectaru dodeljene Čuvarkuće: "Većina vrednosti ostaje u zemlji za plate, poreze, otkup..."

LIFE, FAMILY I TOMATELLO OD SADA SA ŽIGOM KVALITETA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE

  • 0
nectar

Foto: Promo

Nectarovi brendovi Family, Life, Tomatello, napravljeni u Srbiji  od domaćih jabuka, breskve, domaćeg paradajza, od ariljske maline i oblačinske višnje, sortama sa zaštićenim geo poreklom, proglašeni su za "čuvarkuće"  i među prvima u Srbiji će nositi žig  koji dodeljuje Privredna komora Srbije kvalitetnim domaćim proizvodima u okviru akcije "Stvarano u Srbiji".

Kompanija Nectar se PRVA prijavila za učešće u ovoj akciji podrške domaćim proizvodima i proizvođačima, kao i za jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

- Kroz odabir i kupovinu proizvoda koji su napravljeni u Srbiji od domaćih sirovina omogućujemo da ostvarena vrednost ostane u našoj zemlji. Ako pogledamo primer samo naše industrije, od domaćeg soka koji se proizvodi od domaćih sirovina, našeg, srpskog voća, 85 odsto vrednosti ostaje u zemlji za plate, poreze, otkup domaćih sirovina, usluge, maloprodaju, dok je kod uvezenog soka taj procenat koji ostane u Srbii samo 25%.

Inicijativa PKS “Stvarano u Srbiji” došla je u pravo vreme i ponosni smo da smo se kao domaća kompanija prvi prijavili za dobijanje žiga i da smo među prvima i dobitnici žiga. Važno je da se svi uključimo u ovu akciju jer će korist takve podrške za privredu Srbije, ali i sve građane, biti zaista velika.

Tu mislim i na maloprodajne objekte ali i medije koji će imati za cilj podizanje svesti potrošača o tome zašto je važno da, kada biraju između kvalitetnog stranog i domaćeg proizvoda, odaberu domaći - istakao je Mihailo Janković, direktor kompanije Nectar, prilikom uručivanja žiga "čuvarkuća".

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke