• 11

Ove godine nema Rusa: Budvanima najviše turista dolazi iz ovih zemalja

Predstavnici TO Budva saopštili su da su ovo leto na budvanskoj rivijeri obeležile skromne brojke

  • 11
Budva Foto: Pixabay

Turistička organizacija Budva saopštila je da je tokom ove sezone bilo najviše gostiju iz regiona, Ukrajine i Belorusije. Turista iz zemalja zapadne Evrope u Budvi ima u znatno manjem broju, dok gostiju iz Rusije nema, zbog zatvorenih granica.

Predstavnici TO Budva saopštili su da su ovo leto na budvanskoj rivijeri obeležile skromne brojke, profesionalno reagovanje hotelijera, otkrivanje potencijala nacionalnog tržišta i dolazak turista iz regiona, pišu Vijesti.

Zbog pandemije korona virusa, TO Budva je po prvi put pažnju posvetila domaćim gostima, kojima se okrenula u svojim marketinškim kampanjama.

Tokom jula, građani Crne Gore bili su najbrojniji gosti budvanske rivijere, čemu su doprinele i snižene cene u hotelima, saopšteno je iz TO Budva.

Na početku letnje sezone TO Budva je intenzivirala kampanju „Budva, ljubav koja traje” na području Bosne i Hercegovine, reagujući na otvaranje granica prema toj zemlji. Tokom jula, gosti iz BiH su se našli na četvrtom mestu, iza domaćih gostiju, Ukrajine i Belorusije, da bi tokom avgusta činili skoro trećinu ukupnog broja posetilaca, navodi se u saopštenju TO Budva.

Otvaranjem granica sa Srbijom primećeno je povećanje broja gostiju i iz ove zemlje, navodi TO Budva. U ovoj zemlji u toku je intenzivna kampanja „Budva, ljubav koja traje", a promocija je primetna i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

Gostiju iz Rusije nema, zbog zatvorenih granica. Iz TO Budva su saopštili da se još uvek nadaju da će iz ove zemlje krenuti letovi za Crnu Goru, zbog velikog interesovanja njenih građana, kako pokazuju istraživanja.

Video: Svi pojurili da se testiraju otkako je Crna Gora otvorila granice: Nikada veća gužva ispred Torlaka

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>