• 2
 ≫ 

Tuzlanski aerodrom smanjuje plate radnicima za 20 odsto, poništio i konkurs

 ≫ 

Broj prevezenih putnika i prihodi na tuzlanskom aerodromu manji su za 40 odsto

  • 2
Otkazani letovi, aerodrom

Foto: Tanjug/AP

Međunarodni aerodrom u Tuzli susreće se s finansijskim problemima zbog smanjenog obima poslovanja u vreme pandemije korona virusa, pa je zato menadžment aerodroma odlučio da radnicima smanji plate za 20 odsto, poništi konkurs za prijem novih zaposlenih, kao i da se putnicima uvedu takse.

Posle ponovnog pokretanja rada Međunarodnog aerodroma u Tuzli kompanija ''''Vizer'''' je uspostavila sve letove kao i pre pandemije.

Zbog strogih procedura koje su nametnule nove mere zabeležen je, međutim, drastičan pad broja prevezenih putnika, pa su prvenstveno privremeno suspendovani letovi prema Beču i Salcburgu u Austriji, a zatim i Bilundu u Danskoj.

Kako je rečeno iz Međunarodnog aerodroma u Tuzli, u proteklom periodu smanjen je broj letova i prema Dortmundu u Nemačkoj sa pet na tri nedeljno.

Putnici će takođe u švedski Vaksjo umesto dva puta nedeljno moći da putuju samo jednom.

Od 7. septembra najavljeno je otkazivanje letova za nemački Fridrihshafen, a biće smanjen i broj odlazaka za Memingen, Malme, Ajndhoven i Geteborg.

Broj prevezenih putnika i prihodi na tuzlanskom aerodromu manji su za 40 odto u odnosu na prethodnu godinu, a problem im je stvorilo i to što 75 dana u jeku pandemije korona virusa nisu radili.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    30. avgust 2020 | 08:28

    Eto napravice se od nasih para aerodrom Trebinje sa milion letova dnevno, ali komaraca.

  • Bole

    30. avgust 2020 | 10:25

    Povolje su im cene letova dosad bile i poslovali su bolje od Sarajeva, proce to jer mnogi putuju preko njihovog aerodroma. Mnogo srece.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>