• 1

Ovo su najveći dobitnici prošle nedelje: Za 7 dana uvećali su bogatstva za ukupno 49 milijardi $

Na prvom mestu je Mark Zakerberg, osnivač Fejsbuka

  • 1
novac, pare, štednja Foto: Shutterstock

U nedelji od 21. do 28. avgusta deset milijardera iz SAD i Azije, iz industrija koje obuhvataju tehnologiju, maloprodaju, finansije i hranu, uvećalo je svoja bogatstva za ukupno 49 milijardi dolara.

Najveći dobitnik je suosnivač i izvršni direktor Fejsbuka, Mark Zakerberg, koji je nedavno prvi put dostigao 100 milijardi dolara, samo nedelju dana nakon što je svedočio pred Kongresom.

Njegovo bogatstvo je prošle sedmice skočilo gotovo 10 milijardi dolara, budući da su akcije Fejsbuka porasle 4 odsto, što je u sredu bio novi svetski maksimum. Analitičari to pripisuju najavljenom pokretanju e-trgovine i stalnoj dominaciji u digitalnom oglasnom prostoru, posebno kod malih preduzeća.

Zakerbergovo neto bogatstvo sada vredi 107,8 milijardi dolara, zahvaljujući Fejsbuku (SAD). Potom sledi Ilon Mask, Tesla i SpaceX (SAD), čije je bogatstvo skočilo za 6,1 mlrd na 97,8 milijardi USD.

Na trećem mestu je Vang Vei, ispred kompanije "Package Delivery" (Kina), sa finansijskim skokom od 5,9 milijardi, što je dovelo do 31,4 milijardi dolara bogatstva. Danijel Gilbert, "Quicken Loans" (SAD), uvećao je svoje stanje na računu za 4,8 mlrd, pa sada ima 58,3 milijarde dolara.

Stiv Balmer je na 5. mestu ove važne liste, sa kompanijom Majkrosoft (SAD). Njegovo bogatstvo je u protekloj sedmici poraslo za 4,4 milijarde, na 77 milijardi dolara, a odmah iza njega je Voren Bafet. Ovaj investitor, prvi čovek Berkšir Hataveja (SAD), uvećao je svoj konto za 4 mlrd i sad ima 82,4 milijarde dolara.

Sedmo mesto pripada Leju Đunu, "Smartphones" (Kina), koji beleži skok od 3,8 mlrd, pa tako sada poseduje 20,9 milijardi dolara, dok je Džim Volton uvećao bogatstvo za 3,5 mlrd, na 65,7 milijardi dolara. Njegova kompanija Volmart je iz SAD.

Na devetom mestu je Alis Volton, takođe iz Volmarta, čije je bogatstvo skočilo za 3,5 milijarde na 65,9 mlrd dolara, a poslednje mesto na listi zauzima Džang Jong, ispred kompanije "Restaurants" iz Singapura. Njegovo bogatstvo je naraslo za 3,4 milijarde, na 21,9 mlrd dolara.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤨

    31. avgust 2020 | 12:08

    Koliko je sve njihovo?! Uvek malo, a oni ne zadovoljni!!! Meni je tih ljudi?! Žao Znam da će pojedini reći: " Daj meni njihovo, pa neka ti i mene bude žao"?! Strašno je što se parama ne može sve kupiti!!!!?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>