• 0

"Ekonomija Japana ostaje stabilna i posle Abeove ostavke"

Fič smatra da će okosnica ekonomske politike zemlje biti zadržana i da novi lider Japana neće uvoditi znatne promene

  • 0
Shinzo Abe, Šinzo Abe Šinzo Abe / Foto: Tanjug/AP

Agencija za kreditni rejting "Fič Rejtings" saopštila je danas da će ekonomska politika Japana verovatno ostati stabilna posle ostavke japanskog premijera Šinzoa Abea.

"Ipak, ta ostavka nosi sa sobom političku neizvesnost koju smo inače predvideli uoči opštih parlamentarnih izbora, koji treba da se održe do oktobra 2021. godine", piše u saopštenju objavljenom na zvaničnoj veb stranici Fiča.

Premijer Šinzo Abe je u petak saopštio da daje ostavku zbog lošeg zdravstvenog stanja, okončavši najduži mandat na funkciji predsednika japanske vlade.

Fič smatra da će okosnica njegove ekonomske politike biti zadržana i da novi lider Japana neće uvoditi znatne promene, i predviđa da će postavljanje "održive putanje" javnog duga ostati glavni politički cilj zemlje.

Agencija je dodala da bi prilagođavanje politika, koje utiču na dugoročne izglede javnih finansija i potencijal rasta, moglo da utiče na suvereni rejting zemlje, kao što je to već naznačila 28. jula kada je revidirala kreditne izglede Japana na negativne sa stabilnih i potvrdila ocenu rejtinga zemlje na "A".

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>