• 2
 ≫ 

Bil Gejts u kecelji i kulinarskom zanosu čestitao čuvenom biznismenu, prijatelju Bafetu 90. rođendan

 ≫ 

Voren Bafet je juče proslavio rođendan, kada je ujedno najavio da njegova firma "Berkšir Hatavej" ulaže u čak 5 jakih japanskih kompaniju za trgovinu. Dakle, za njega nema pauze

  • 2
Bill Gates  Happy 90th birthday, Warren!

Bil Gejts sa tortom za Vorena Bafeta / Printskrin: Twitter/BillGates

Bil Gejts je juče, 30. avgusta, svom prijatelju Vorenu Bafetu čestitao 90. rođendan na vrlo originalan način.

Mlađi biznismen je postavio video na Tviter, u kojem pravi Oreo tortu za Bafeta, sa njegovim likom. Na kraju video zapisa, koji traje jedan minut, Gejts seče parče torte, stavlja ga na tanjir sa viljuškom i ostavlja poruku: Vorene, srećan 90. rođendan.

Čestitku je na popularnoj društvenoj mreži pogledalo 2,2 miliona ljudi.

Voren Bafet, čuveni investitor i osnivač Berkšir Hataveja, poznat je po tome da obožava slatkiše i Koka-Kolu. Njegova kompanija takođe poseduje i brend "See's Candies". Otkud baš Oreo torta za Bafeta? Ta priča ima svoju simboliku.

Gejts je pre nekoliko godina pričao o tome kako je "uhvatio" devedesetogodišnjeg Amerikanca da doručkuje Oreo keks. "Jedina stvar koja me je iznenadila kod Vorena, jeste što je ceo život nastavio da jede ono što je voleo kada je imao 6 godina", napisao je Gejts, a kompanija Oreo je, inače, osnovana davne 1912. godine.

 

Kaže da su i njegova deca odmah zahtevala da imaju isti keks za doručak. "Možda daje loš primer mladima, ali to je dijeta koja mu nekako odgovara", dodao je.

Gejts i Bafet su se upoznali 5. jula 1991. godine, preko Bilove majke koja je organizovala porodično druženje. "Od prvog razgovora smo prijatelji", istakao je Gejts svojevremeno.

Video: Zaposlen u Ministarstvu zdravlja suspendovan zbog rođendanskog poklona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>