• 0

Potražnja na starom nivou? Epl traži da se proizvede najmanje 75 miliona 5G ajfona do kraja godine

Imperija kojom upravlja Tim Kuk tražila je od dobavljača i nove modele pametnih ručnih satova, novi ajped Er i manji HoumPod

  • 0
Tim Cook, Tim Kuk, Apple Tim Kuk, šef Epla / Foto: Tanjug/AP

Epl je zatražio od svojih dobavljača da proizvedu najmanje 75 miliona 5G ajfona u drugom delu ove godine, što je negde u skladu sa prošlogodišnjim skorom.

To znači da se potražnja nesmetano odvija, uprkos pandemiji, koja je početkom krize značajno uticala na najvredniju američku kompaniju. Njihova glavna proizvodnja se dešava u Kini, a ta zemlja se dugo oporavljala od korone i tek postepeno vraćala poslovnim aktivnostima.

Kako dalje prenosi Blumberg, imperija kojom upravlja Tim Kuk tražila je od dobavljača i nove modele pametnih ručnih satova, novi ajped Er i manji HoumPod.

Tehnološki gigant, sa sedištem u Kaliforniji, predviđa da će isporuke ajfona sledeće generacije dostići čak 80 miliona jedinica u ovoj godini, kažu upućeni izvori.

Osim toga, Epl planira da u oktobru lansira četiri nova modela sa bežičnom brzinom pete generacije, drugačijim dizajnom i većim izborom veličina ekrana. Tu su, između ostalog, novi ajped Er s ekranom sličnim modelu ajped Pro, zatim dve nove verzije Epl sata.

Video: Lučić: Telekom će po projekcijama 2023. vredeti 4 milijarde evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>