• 1

TikTok dobio novog vlasnika? Mora da plati 30 milijardi dolara

Ova kineska aplikacija je na "crnoj listi" kod Donalda Trampa, koji je optužio da služi za špijuniranje SAD i njenih građana

  • 1
tik tok TikTok ima oko 800 miliona korisnika / Foto: Pixabay

Ovih dana se naširoko priča o famoznoj aplikaciji TikTok, koju je Tramp proglasio špijunskom i anti-američkom, aludirajući na otkrivanje tajnih podataka o zemlji preko korisnika kineske mreže.

Ko je pomno pratio razvoj događaja, zna da je za kupovinu TikTok-a prvi na listi bio Majkrosoft, koji se kasnije udružio sa Volmartom. Ipak, nedavno je svet obišla informacija da Vlada Kine opstruiše taj plan.

Vlada je stavila veto na prodaju određenih kineskih kompanija, među kojima je i "BajtDens" koji poseduje TikTok. Oni moraju da dobiju dozvolu od vlasti, kako bi mogli da prodaju biznis u SAD, Australiji i na Novom Zelandu.

CNBC, ipak, piše da je TikTok vrlo verovatno dobio novog vlasnika, ali je njegov identitet nepoznat. Javnost bi o tome detaljnije mogla biti informisana danas.

Ono što se zna u ovom momentu, jeste da će novi vlasnik morati da plati 30 milijardi dolara popularnoj društvenoj aplikaciji, koja je postala fenomen vremenom. Ako se ispostavi da je Majkrosoft kupio TikTok, to će posebno obradovati predsednika Amerike i njegov tim.

Ekipa iz Redmonda je, za sada, jedina izvestila da će u slučaju preuzimanja TikToka sve podatke Amerikanaca prebaciti na lokalne servere u SAD, odnosno da će izbrisati one sa kineskih servera.

Takođe, ako se obistini scenario vezan za tehnološkog giganta iz Silicijumske doline i njegovo preuzimanje aplikacije, Volmart će tu biti manjinski vlasnik.

TikTok ove godine broji oko 800 miliona korisnika širom sveta, a sa "App Store" i "Google Play" je preuzet više od 2 milijarde puta.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penta

    1. septembar 2020 | 14:48

    Prodavci magle zarađuju milijarde od dokonih ljudi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>