• 0
 ≫ 

Gigant trajno napušta kancelarijski način rada? Taj "luksuz" ga košta 90 miliona USD

 ≫ 

Pinterest mesečno ima oko 400 miliona aktivnih korisnika

  • 0
pinterest

Pinterest mesečno ima oko 400 miliona aktivnih korisnika / Foto: Pixabay

Dugo se spekuliše o tome kako će se nadalje odvijati rad od kuće, dakle, i kada prođe pandemija kovid-19. Milioni zaposlenih već su se navikli na taj sistem rada, a i poslodavcima ide u prilog, jer značajno štede.

Ipak, uglavnom sve vodeće kompanije su stvari organizovale tako da neki radnici, kojima posao to dozvoljava, mogu da biraju da li žele da rade od kuće ili iz kancelarije. Niko još nije otkazao radni prostor, osim jednog diva.

Pinterest je otkazao zakup kancelarijskog prostora, zbog čega je morao da plati skoro 90 miliona USD. Reč je o radnom prostoru u San Francisku, koji se nalazi blizu sedišta kompanije, a zauzima 45.000 m2.

Ugovor za zakup je potpisan prošle godine, kada niko nije ni slutio šta će se desiti. Mada je izvesno da kancelarije "neće propasti", sve više se priča o tome da iščezne princip "open space", jer se pokazalo da nije siguran u vreme pandemija.

Oglasio se i finansijski direktor Pinteresta, Tod Morgenfeld, koji je rekao: "Dok analiziramo kako će se radni prostor promeniti u periodu posle korone, fokus prebacujemo na naše zaposlene i to gde ćemo ih smestiti".

U drugom kvartalu 2020. Pinterest je imao 416 miliona aktivnih korisnika mesečno. Iako je njegova popularnost vremenom padala, i dalje se svrstava među relevantne društvene mreže za promovisanje biznisa.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>