• 2

Atlantic Grupa sa Nelt Grupom potpisala kupoprodaju brenda Bebi

Atlantic Grupa i Nelt Grupa, sa sedištem u Beogradu, sklopile su ugovor o kupoprodaji brenda dečje prehrane Bebi. Reč je o širokom portfoliju proizvoda za odojčad i decu koji se plasiraju primarno na tržištu Rusije i ostatka ZND-a, gde je ovaj brend prisutan već više od 35 godina

  • 2
Atlantik

Foto: Promo

Bebi je u Rusiji simbol za evropski kvalitet i poreklo u segmentu cerealija za decu, a u 2019. godini ostvario je 11 miliona evra prihoda od prodaje.

S obzirom na to da Nelt Grupa raspolaže kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dječje hrane, postojeća proizvodna lokacija za brend Bebi locirana u slovenačkoj Mirni nije deo kupoprodajnog ugovora. Fabrika i zaposleni u Mirni ostaju u sistemu Atlantic Grupe, pa će se, nakon dezinvestiranja osnovnog brenda i prelaznog razdoblja, u kojem će se Bebi asortiman i dalje proizvoditi u ovom pogonu, pronaći adekvatan angažman proizvodnih kapaciteta i stručnih kompetencija na ovoj proizvodnoj lokaciji, na primerenom alternativnom asortimanu.

Prodaja brenda Bebi nastavak je procesa dezinvestiranja manjih i non-core delatnosti u skladu sa korporativnom strategijom Atlantic Grupe. Proces je započet pre dve i po godine izlaskom iz sportske i aktivne ishrane i nastavljen prodajom segmenta kozmetike, dodataka ishrani i distribucije vode u galonima. Kompanija istovremeno usmerava snažan fokus na područja koja predstavljaju ključne generatore rasta (hrana i piće i apotekarsko poslovanje) i temelj transformacije za budućnost, a to uključuje i ciljanu internacionalizaciju sa brendovima koji su dokazali međunarodni potencijal (Argeta, Donat Mg), te razvoj distribucije kao važne poluge rasta poslovanja, kao i spajanja i preuzimanja.

Nelt Grupa, koja ima 4000 zaposlenih na 11 tržišta u Europi i Africi, primarno u distributivnom poslovanju i logističkim uslugama, proizvodnji hrane te u drugim proizvodnim i uslužnim delatnostima. Akvizicijom brenda Bebi, s dugom tradicijom i etabliranim pozicijama na ruskom tržištu, kompanija potvrđuje strateško opredjeljenje ka daljem razvoju i međunarodnom širenju poslovanja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arsa

    1. septembar 2020 | 16:14

    Opet se hrvati preko srpske firme uvališe u Rusiju.Kakvi su to beskičmenjaci.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>