• 5

Mekdonalds konačno razbio mit? Ovo je odgovor na pitanje zašto njihovi hamburgeri ne propadaju

Iz kompanije kažu da su njihove pljeskavice 100% goveđe

  • 5
mek, burger, hamburger

Mekdonalds tvrdi da su njihove pljeskavice 100% goveđe / Foto: Pixabay

Gigant brze hrane Mekdonalds pre neki dan je konačno odgovorio na dugogodišnji mit da njegovi hamburgeri ne trunu, to jest da ne mogu da se pokvare koliko god dugo da stoje, "zato što su puni aditiva".

Oni su rekli da se njihova hrana "raspada u pravom okruženju".

"Bez dovoljne vlage - bilo u samoj hrani ili okolini - bakterije i buđ možda neće rasti, pa je malo verovatno da će doći do razgradnje", rekla je kompanija u postu na svojoj veb stranici.

Iz Mekdonaldsa nisu naveli šta ih je podstaklo da ovu izjavu, iako se godinama spekuliše o njihovim hamburgerima, kako u pozitivnom, tako i u negativnom kontekstu. Ipak, verovatno je "krivac" za to čuveni TikTok.

Na toj aplikaciji je osvanuo video na kojem se vidi dobro očuvan "24-godišnji hamburger", a taj zapis je postao viralan u trenu, sa više od pola miliona pregleda.

Kratki video prikazuje ženu koja otvara kutiju za cipele, u kojoj je godinama čuvala Mek hamburger i pomfrit, koji se navodno još uvek nalaze u originalnom pakovanju iz 1996. godine.

"Hrana pripremljena kod kuće koja je prepuštena dehidrataciji mogla bi da postigne slične rezultate. Pogledajte pažljivo, hamburgeri koje vidite su verovatno isušeni i dehidrirani", saopštila je kompanija, dodajući da su njihove pljeskavice od 100% čiste govedine, bez konzervanasa.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    2. septembar 2020 | 09:34

    Plasticni hamburgeri, i izgledaju fejk. 😂😂

  • Coach

    2. septembar 2020 | 09:54

    Zato su im suvoparni :)

  • FANTOM

    2. septembar 2020 | 10:36

    Pihtije bajo i leti i zimi! Čuj Amerika i kuhinja! Pa tamo se nezna čija je u čijoj. Šta će bre pljeskavica u sendviču? Ona je sastavni deo roštilja kao posebna vrsta ili u zajednici sa ćevapom, roštiljskom kobasicom, slaninom prošaranom, krmenadlom, pilećim belim mesom , batak i karabatak a može i koje krilce te juneća džigerica i to se zove mešano meso. U sendvič bre ide suvo meso, kulen, slaninica, šunka, kačkavalj, mlada salata, paradajz, kečap, majonez , ljuta mlevena Aleva paprika, biber a može i senf. Pa sastavi bre sendvič od ovih sastojaka po sopstvenom izboru iz domaće radinosti i prst u uvo. Prijatno, i baj baj Ameriko!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>