• 2

Vozači kače telefone na drvo: Niko ne zna zbog čega, ali oni su našli način da zarade više

Reč je o zaposlenima u Amazonu, a kompanija je odbila da komentariše ovaj "trend"

  • 2
Amazon, kompanija, logo Amazon je drastično unapredio poslovanje tokom krize / Foto: Tanjug/AP

Čudna stvar se desila u blizini dostavnih stanica kompanije Amazon i prodavnica "Whole Foods" u predgrađu Čikaga: pametni telefoni vise sa drveća.

Prema onome što kažu upućeni izvori, tu ih postavljaju vozači koji isporučuju Amazonove pošiljke, kako bi preduhitrili kolege i povećali obim posla. Budući da su angažovani honorarno, odnosno plaćeni po učinku, svaka isporuka im znači.

Naime, vozač postavi nekoliko uređaja na drvo koje se nalazi u blizini stanice odakle kreću isporuke. Onda sinhronizuje svoj telefon s onima na drvetu i čeka u blizini preuzimanja porudžbine. O čemu je, zapravo, reč?

Razlog za to je da se iskoristi blizina telefona do stanice, u kombinaciji sa softverom koji neprestano nadgleda Amazonovu dispečersku mrežu, kako bi se dobio delić sekunde, odnosno kako bi se "pretekao" kolega-rival.

Situacija je posebno dramatična sada kada SAD beleže nezapamćeni nivo nezaposlenih.

Iako deluje smešno, milisekunde mogu biti presudne i ključ za "dobijanje rute" u cilju dostave isporuke, vredne 15 dolara, pre nekog drugog vozača.

Kompanija je odbila da komentariše ove navode.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. septembar 2020 | 12:15

    Jadno i bedno Borba za novcem

  • DRagutin

    3. septembar 2020 | 06:38

    Ljudi, verujte mi, neko vas zeza, kakvo crno kačenje telefona po drveću ... U Americi posle dve godine pakla i pucanja mnogih kompanija i bankrot istih, najzad je krenulo sa boljim cenama i plaćanjima (kada su se pobunili vozači ispred Bele Kuće) po turi itd... Posla ima ali naterati Amera da sedne u kamion e to je već uspeh, jer njima je lakše da odu u neki rat nego voziti kamion jer pobogu pa tu nema socijolnog života, čovek je rob...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>