• 0

Ovako izgleda obrazac koji morate da popunite za 350 € po ležaju: Hotelijeri, možete da se prijavite

U toku je javni poziv za dodelu sredstava

  • 0
Hotel, recepcija, biznis

Foto: Shutterstock

Objavljen je Javni poziv privrednim subjektima da se prijave za korišćenje subvencija hotelskoj industriji zbog poteškoća izazvanih pandemijom COVID-19. Javni poziv je, podsećamo, upućen 1. septembra, biće otvoren do 15. septembra 2020. godine

Pravo na bespovratna sredstva ostvaruju kategorizovani hoteli koji se nalaze u privatnom vlasništvu sa teritorija jedinica lokalne samouprave po definisanom spisku.

Osnovni preduslovi za sticanje prava za korišćenje subvencija su da nad privrednim subjektima nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restrukturiranje niti postupak likvidacije, kao i da se ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR).

Sredstva se dodeljuju u iznosu 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na na dan kada je državna pomoć dodeljena.

A evo kako tačno izgleda obrazac koji morate da popunite:

obrazac, hoteli, prinst

Obrazac

Privredni subjekat gubi pravo na korišćenje subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10 odsto, u periodu od 15.08.2020. godine zaključno sa 31.12.2020. godine.

obrazac, hoteli, prinst

Obrazac

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke