• 37

Posle nekoliko generacija rođenih u Beogradu, živećemo na selu: Ova mesta su predložili Snežani

Većina "glasa" za Vojvodinu, ali ima i onih koji smatraju da su idealno mesto za život podavalska naselja ili Jelsa na Hvaru. Kakav bi bio vaš savet?

  • 37
salas

Da li biste se preselili na selo iz grada? / Foto: Pixabay

Predstava o idealnom mestu za život se kod većine ljudi konstantno menja. Mlađi uglavnom vole da su u centru zbivanja, tamo gde su gužva, prodavnice, kafići, klubovi, dok starije generacije u nekom trenutku počnu da žude za mirnijim mestom.

Pre desetak dana Snežana Cvetković je na svom Tviter profilu napisala sledeće:

"Odlučili smo da je posle nekoliko generacija rođenih u Beogradu, vreme da se preselimo negde u manje mesto ili na selo. Ne daleko, krug od sat vremena udaljenosti, sa čistim vazduhom, vodom, internetom. Koje bi, po vama, to bilo najbolje mesto? Ako može RT, bila bih vam zahvalna".

Usledili su brojni komentari, od toga da su idealna mesta Sremski Karlovci, Ruma, Inđija, pa do toga da bi Snežana mogla da razmotri i Šabac, Surčin, Vrčin. Bilo je i onih koji se ne slažu s tim. Jedna korisnica kaže da 22 godine živi u Inđiji i da taj grad nikako ne preporučuje, posebno zbog štetnih fabrika.

Jedan od predloga bio je i Novi Sad, ali je Snežana ocenila da za njene standarde to nije malo mesto, te da su i cene nekretnina previsoke. S druge strane, Vrčin koji je nadomak Beograda, ima vodu i kablovsku mrežu, ali ne i kanalizaciju. Jedna korisnica je napisala da to jeste problem, ali da je ovo naselje "zaklonjeno brdima od Beograda i da nije mnogo zagađeno".

Takođe, tviteraši su savetovali Snežanu da prvo razmisli da li je preseljenje u manje mesto zaista dobra odluka.

I dok su neke osvojili Šabac ili vojvođanski salaši, na koje bi se Snežana rado preselila da ima mogućnosti, drugi su predlagali Šumadiju, tačnije selo Lipovac koje se nalazi između Aranđelovca i Topole. Bilo je i onih koji glasaju za Jelsu na Hvaru, Toskanu, Barajevo.

Podavalsko područje takođe dobro prolazi, kako zbog blizine planine i svežeg vazduha, tako i zbog blizine glavnom gradu. Tu se nalazi i Eko park, divno uređeno mesto za druženje, porodicu, igru, šetnju. Među predlozima je i Sopot, odnosno Kosmaj.

 

Da je Snežanino pitanje vrlo zanimljivo, govori i činjenica da se tako mnogo tviteraša uključilo u diskusiju. Pančevo, Smederevo, Novi Banovci, Ralja, Mala Ivanča, još neki su od mnogobrojnih predloga.

Kako biste vi savetovali Snežanu, gde da potraži mirniji život, daleko od beogradske gužve i buke?

Da li biste se preselili na selo iz grada?

Glasajte

Video: Melisa i Zoran iz Engleske se doselili u srpsko selo i osnovali Dobrovoljno vatrogasno društvo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    Definitivno Indjija. Predivan sremacki gradic,varosica.

  • Alex

    Bože dragi, vrhunac je kada kazu sad sami sadimo i beremo naš paradajz.To je suština preseljenja na selo.Ljudski rod mora propasti.

  • Milan

    Samo južno od Save i Dunava,Vojvodinu je Bog stvorio za zmija,komarce,žabe i druge životinjske,a ne za ljude.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke