• 82

Mali iz Vašingtona: Traže nam priznanje, na stolu i ekonomski paket. Najteži pregovori ikada

, Telegraf Biznis

Ekonomske teme se odnose na infrastrukturu, auto-put, železnice, pomoći malim i srednjim preduzećima kako bi se podigla ekonomija celog regiona, naveo je Mali

  • 82

Siniša Mali, ministar finansija koji je deo delegacije Srbije, rekao je u prvom obraćanju iz Vašingtona da su u toku teški pregovori za Srbiju.

- Mi smo došli sa idejom da podignemo ekonomiju, a onda dobijete papir sa tačkom koja traži priznanje - rekao je ministar. 

Mali je izjavio da je na sastanku u Beloj kući na stolu papir čija jedna tačka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i Kosova. On je novinarima iz Srbije rekao da se na predsednika Vučića vrši ogroman pritisak.

Od dvadesetak prisutnih ljudi, ne samo Albanaca, na svaku reč naše delegacije reaguju veoma agresivno, protiv nas, rekao je ministar.

Mali je kazao da je bilo veoma malo ekonomskih tema.

- Tačka 10 odnosi se na međusobno priznanje. Ima i ekonomskih tema i one koje se odnose na infrastrukturu, autoput, železnice, pomoći malim i srednjim preduzećima kako bi se podigla ekonomija celog region. Ogroman pritisak - kazao je on.

Rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić, na osnovu obaveštajnih informacija, znao da neće biti samo ekonomske teme.

- Dobili smo nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa Prištinom. Bilo je 16 tačaka na papiru, na stolu, od kojih 10 tačka podrazumeva međusobno priznanje - rekao je Mali.

Ekonomski paket vredan milijarde

Siniša Mali, Aleksandar Vučić, Vašington

Teški pregovori/Foto: Instagram/mali_sinisa

Prema nezvaničnim informacijama, na stolu je i ekonomski paket vredan nekoliko milijardi.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću , na početku sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući, uručen je papir po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo. Opširnije u našem BLOGU UŽIVO.

Iako je specijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel rekao da će u četvrtak u Vašingtonu „na stolu“ biti samo ekonomska pitanja, nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga, politička, pitanja

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ON

    Jedva cekam "VANREDNO OBRACANJE"... ONO KAO HITNA VEST.....

  • Branko

    Uf problema,kao niste znali sta vas ceka

  • Sofronije

    Dokle god traze znaci da je Kosovo nase.Sve dol ga ss sami neodreknemo.Znaci jos uvek je sudbina u nasim rukama.Ali bice ultimatuma koji nam i ovako nista neznace.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke