• 5
 ≫ 

Tesla nam je sve bliže: Mask realizuje obećanje koje nam je dao, traži radnike na Balkanu

 ≫ 

Prvo predstavništvo u ovom delu Evrope, Tesla otvara u Hrvatskoj

  • 5
Elon Musk, Ilon Mask Foto: Tanjug/AP

Prošle godine, negde baš ovih dana, izjava Ilona Maska, izvršnog direktora Tesle, koji je na Tviteru napisao kako se "nada da će već sledeće godine proširiti posao na Slovačku, Hrvatsku, Srbiju i većinu zemalja istočne Evrope", podigla je dosta medijske prašine.

Izgleda da Mask, svoje obećanje realizuje. Njegov Tesla motors, proizvođač električnih automobila, otvara svoje predstavništvo u Hrvatskoj. To su najavili objavom poslova odnosno radnika koje traže.

U opisima poslova napisali su da se "pripremaju za uzbudljiv ulazak u Hrvatsku". Trenutno traže dva radnika za Zagreb - Tesla Advisor i Sales & Delivery Manager.

tesla Foto: Printscreen

Nadamo se da su ovo radosne vesti i za nas, jer je plan za dolazak na ove prostore odložila korona.

Još nije poznato međutim, da li će dolazak Tesle podrazumevati otvaranje fizičkih prodajnih centara u Srbiji, Hrvatskoj i drugim zemljama Istočne Evrope, ili pak prisustvo putem mogućnosti isporuke Tesla automobila koji su naručeni preko interneta.

Nadamo se otvaranju u Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji i većini istočnoevropskih zemalja početkom sledeće godine. Konačno ćemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim tako što ćemo imati njegove automobile u zemljama njegovog porekla! - napisao je Mask na Tviteru prošle godine.

Šta kažu Nemci za Maska?

Dok se Hrvatska raduje prvom predstavništvu kompanije Tesla u ovom delu Evrope, najjača ekonomska sila Starog kontinenta je malo "obazrivija".

"Prvo sagradi fabriku, poštuj eko-standarde i pristojno plati ljude, a onda ćemo da vidimo da li nam se sviđaš", poručili su Nemci ovom američkom milijarderu, koji uveliko gradi Gigafabriku u toj zemlji.

Iako je Mask dobio dozvolu za gradnju, nakon otpora lokalnog stanovništva, mnogi ljudi u Brandenburgu, ipak, ne veruju u veliku korist Tesline Gigafabrike, aludirajući i na to da su svi uglavnom zaposleni i da im ne treba posao u fabrici.

Smatraju da ona neće biti od "naročite koristi" za ovu nemačku pokrajinu.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • verica brdar

    4. septembar 2020 | 12:07

    U pravu su Nemci. Otvara prodajni salon, da sa malim troskovima vuce sebi profit.

  • Sav

    4. septembar 2020 | 12:05

    Gde ce fasista nego tamo

  • Persa

    4. septembar 2020 | 16:00

    More bolje dalje od nas ,kad sam videla na cemu radi ,prosto receno na spajanju mozga coveka i vestacke inteligencije digla mi se kosa na glavi !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>