• 0

Aligator je u ovoj zemlji "svetinja": Kazna zatvora do 10 godina za unošenje skupe tašne

Iako su proizvodi od aligatora dozvoljeni u Australiji, oni su strogo regulisani Konvencijom o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore

  • 0
Tasna, torba od krokodilske koze

Foto: Shutterstock

Tašna od kože aligatora vredna 26.000 australijskih dolara (19.000 USD) biće uništena nakon što ju je jedna žena unela u Australiju bez dozvole.

Luksuzna torba, iz butika "Saint Laurent" u Francuskoj, zaplenjena je u Pertu. Proizvodi od kože aligatora mogu se uvoziti u Australiju, ali kupac takve tašne mora da traži dozvolu koju plaća 70 australijskih dolara. Ministar za zaštitu životne sredine nazvao je taj događaj "skupim podsetnikom" da se mora popuniti papirologija.

Ministarstvo poljoprivrede, vode i zaštite životne sredine reklo je da je odlučilo da ne preduzima dalje mere, a maksimalna kazna za ovakva krivična dela u Australiji je 10 godina zatvora i novčana kazna u iznosu od 222.000 australijskih dolara.

Iako su proizvodi od aligatora dozvoljeni u Australiji, oni su strogo regulisani Konvencijom o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES).

Vlade širom sveta suzbijaju trgovinu preeksploatisanih vrsta poput aligatora, a kritičari kažu da ih na to podstiče modna industrija. Australijska Vlada dodala je da naporno radi na "otkrivanju slučajeva ilegalno uvezenih egzotičnih proizvoda, uključujući modne dodatke i krzno".

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>